Spevák, skladateľ a hudobník Michal David vydal album Moje zapomenuté ploužáky. Ako bonus naň zaradil aj niekoľko vianočných piesní.

Michal David zostavil album zo svojich obľúbených piesní, ku ktorým má blízky vzťah a ktoré neprávom zostali v tieni jeho veľkých hitov. Pridal k nim niekoľko vianočných skladieb, medzi ktorými sú aj dva duety - s Magdou Malou a Filipom Antoniom. Ako singel pre adventné obdobie vysiela do éteru pieseň Čas Vánoc.

"Pôvodne som chcel vydať vlastne len album s vianočnými piesňami a mal sa volať Michal David - Vánoční. Ale potom mi moji fanúšikovia začali písať o piesňach, ktoré nejako zapadli, a tak som sa rozhodol pripraviť výber tých šestnástich slaďákov, ktoré sa dlho alebo napríklad vôbec nehrali v rádiách. Sú to piesne z mojich albumov z rokov 1980 až 2002. Priradil som k nim ešte takú svoju srdcovku, pieseň od skupiny ToTo, ako špeciálny bonus, ako poslednú pieseň na albume. Volá sa Záhadná a českým textom ju obdaril Richard Bergman. Všetky piesne som znovu natočil a naspieval tento rok v septembri a októbri," dopĺňa k vydaniu svojho nového albumu Michal David.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.

Súvisiaci interpreti: Michal David