Slovenská reggae-punková kapela Smola a Hrušky sa opäť nahodila do gala a na záver úspešného roka si pre svojich fanúšikov pripravila vianočný darček v podobe exkluzívneho vypredaného akustického koncertu s hosťami.

Po boku skupiny sa predstavili dychový orchester DH Tatramat Matejovce a dvaja špeciálni hostia - hráč na perkusie a bongo Martin Krestián a huslistka Lucia Varšová. Pri tejto príležitosti Smola a Hrušky pokrstila aj svoje nové CD a DVD Unplugged s podtitulom Live in Spišské divadlo, ktoré vzniklo počas záverečného koncertu turné Unplugged & Document tour 2014. Kapelu potešil nečakaný záujem fanúšikov a unplugged vystúpenia, v ktorých predstavuje prierez toho najlepšieho zo svojej tvorby v akustickom šate, plánuje robiť aj naďalej.

"Na začiatku bol nápad, ktorý sme brali ako experiment, a odrazu sa nám byť odpojení veľmi zapáčilo a hlavne podpora fanúšikov a pozitívne ohlasy nás posúvali ďalej. Prišlo turné, dokument, ďalšie turné a čerešničkou na torte bol záverečný vypredaný koncert v nádhernej sále Spišského Divadla, z ktorého vznikol záznam na CD a DVD. Naše odhodlanie, snaha a tvrdá práca sa nám vrátila a okrem klasických energických festivalových koncertov budeme určite pokračovať aj v tomto akustickom  projekte.“ hovorí frontman kapely Spoko Kramár

Aktuálnym singlom z nového DVD je akustická verzia skladby Lovesong:


Kapela Smola a Hrušky vznikla v roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte štyri radové albumy - Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008) a Palec hore (2012). Okrem nich vydala aj živák Lajfka (2010), výberovku Best On 1997-2015 (2015) a DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010). Najnovšie CD a DVD Unplugged Live in Spišské Divadlo (2016) si môžu fanúšikovia objednať na oficiálnom webe smolaahrusky.sk alebo zakúpiť na koncertoch.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol manažér skupiny Smola a Hrušky Martin Hlavatý.

Foto: Peter Putz

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky