Kanadský R&B spevák The Weeknd je s novým albumom Starboy aktuálne na vrchole amerického rebríčka Billboard 200. Napriek tomu nespí na vavrínoch a pokračuje v jeho propagácii ďalším videoklipom. Ten nakrútil k skladbe Party Monster, ktorá vyšla ako singel začiatkom decembra.

Na tvorbe jednej z pomalších skladieb albumu Starboy sa autorsky podieľala americká speváčka Lana Del Rey. Okrem toho naspievala aj sprievodné vokály, ktoré môžete počuť v druhej polovici piesne.

Vo videoklipe by ste ju však hľadali márne. Tvoria ho psychedelicky ladené zábery, v ktorých je 26-ročný spevák väčšinou obklopený príťažlivými ženami. Nechýbajú ani symboly ako kríž či puma, ktoré sa objavili aj klipe pilotného singlu Starboy (feat. Daft Punk) či v krátkom hudobnom filme Mania. O vznik vizuálu Party Monster sa postaralo režisérske duo BRTHR


The Weeknd, vlastným menom Abęl Makkonen Tesfaye, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2010. V nasledujúcom roku vydal tri mixtejpy - House Of Balloons, Thursday a Echoes Of Silence, ktoré sa v novembri 2012 dostali do predaja spoločne ako kompilácia Trilogy.

Prvú štandardnú štúdiovku Kiss Land vydal v roku 2013 a vlani vyšiel jej nasledovník Beauty Behind The Madness, s ktorým dobyl okrem Billboard 200 aj UK Chart. Jeho najnovší album Starboy sa dostal do predaja 25. novembra. The Weeknd má na konte dve ceny Grammy, ktoré získal za album Beauty Behind The Madness a spevácky výkon v skladbe Earned It.

Prečítajte si tiež: Drogy mi pomáhajú tvoriť, priznal The Weeknd

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: The Weeknd