Tomuto neuveríte! 2 Unlimited, Rick Astley, Samantha Fox či Vengaboys prídu 4. júla do slovenskej obce v okrese Dunajská Streda, kde sa odohrá asi najväčšia dedinská diskotéka v histórii. Hlavnou hviezdou však bude iná legenda 80-tych a 90-tych rokov - herec a spevák David Hasselhoff, ktorý je patrónom celého podujatia.

Aktualizácia (6.6.2014): Vstupenky už v predaji v sieti Predpredaj.sk! KUPUJTE TU

Pôvodný text článku z 13. februára:

Len pred dvoma dňami sa na Youtube objavilo video, ktoré zaručene vyvolá úsmev na tvárach všetkých, ktorí zažili hudobné a televízne hviezdy posledných dvoch dekád 20. storočia. Boli to časy, kedy mali ľudia obmedzený prístup k informáciám a hudbe a limitovaný počet televíznych programov.

Práve preto mohli vzniknúť hviezdy, ktoré si každý pamätá, bez ohľadu na to, či ich uznával alebo nie. S odstupom času navyše zostáva vzťah k týmto umelcom vďaka nostalgii za starými časmi väčšinou pozitívny, z čoho môžu ťažiť organizátori akcií postavených na kedysi slávnych menách. Mnohí ľudia totiž na podobné akcie chodia čisto z recesie.

David Hasselhoff a Vengaboys Zdroj: Facebook.com/celebrate80s90sDavid Hasselhoff a Vengaboys

Rick Astley, 2 Unlimited aj Knight Rider

Spomienkových podujatí pre generáciu dnešných tridsiatnikov a štyridsiatnikov sa na Slovensku konalo už niekoľko, v ostatných rokoch v Bratislave aj v Košiciach koncertovali Rick Astley, 2 Unlimited aj DJ Bobo. Žiadna z doterajších akcií však nikdy nebola taká monumentálna ako podujatie s názvom Celebrate the 80's & 90's with The Hoff. Tá je dôkazom, že "popkultúrny spomienkový optimizmus" nie je fenoménom iba na Slovensku. Ide totiž o veľké medzinárodné turné, ktoré od apríla do októbra navštívi aj Portugalsko, Španielsko, Nemecko, Taliansko, Belgicko, Francúzsko, Maďarsko, Chorvátsko a Holandsko.

Všade ponúkne lineup zložený z Davida Hasselhoffa, ktorý bude spievať aj moderovať, a zopár ďalších zostarnutých hviezd našej mladosti. Na Slovensku to budú 2 Unlimited, Rick Astley, Samantha Fox, Vengaboys, Turbo B z formácie Snap!, DJ Sash! a Twenty 4 Seven. V iných krajinách sa predstavia napríklad aj Haddaway či Sabrina. Celá šou, ktorej autorom je samotný The Hoff spolu s Chrisom Collingsom a Thomasom Borgvangom, by mala trvať tri hodiny. Na pódiu budú premietané aj staré videá a chýbať nebudú ani pyrotechnické a svetelné efekty.

Dejiskom slovenskej zastávky turné bude Orechová Potôň s výhodnou polohou asi 42 kilometrov od Bratislavy. Samotný názov obce je ideálny na marketing v štýle "najväčšia dedinská diskotéka histórie", no dôvod, prečo sa táto akcia koná práve tam je omnoho praktickejší. Moderný automobilový okruh Slovakia Ring by mal bez problémov zvládnuť nával desaťtisícov fanúšikov a navyše táto akcia nebude len o koncertoch ale aj o autách. Hasselhoff si totiž so sebou prinesie aj slávne hovoriace autíčko KITT z kultového seriálu Knight Rider, ktoré na podujatí snáď aj predvedie priamo na trati.

A na záver ešte dôkaz, že sme si to celé nevymysleli a že v tomto videu môžete veriť vlastným očiam - www.celebrate80s90s.com/orechova-poton/


Aktualizácia (18:45, 13.2.2014): V rámci slovenského internetu a médií sme informáciu o tomto podujatí zverejnili prví, ale skutočne nie je dôvod myslieť si, že je to hoax (áno, tiež sme tomu najskôr nemohli uveriť). Okrem vyššie uvedeného linku sú ďalšími zdrojmi informácií o akcii napríklad oficiálne weby Davida Hasselhoffa - davidhasselhoffonline.com a www.facebook.com/davidhasselhoff. Zároveň ide o súčasť viacdňovej motoristickej akcie Acceleration 2014, ktorá má tiež svoj vlastný oficiálny web plný informácií o podujatí, vrátane sekcie o tomto hudobnom programe.

Samozrejme, všade sa uvádza aj Slovakia Ring. Ten síce akciu na svojom webe v tomto momente v tejto chvíli uvedenú nemá - lokálna kampaň zjavne nie je zladená so štartom propagácie medzinárodného turné - ale to je celkom bežná vec, hlavne keď vezmeme do úvahy, že sa tam niečo také bude konať prvýkrát. Organizátori slovenskej zastávky turné musia pripraviť vlastnú kampaň, spraviť preklady promo textov, dabing alebo titulky k videu, spustiť lokálny predpredaj, atď.

4. júl je ešte ďaleko, no na webe je dostupných viac než dosť dôkazov, že toto turné je reálna vec, nech to znie akokoľvek neuveriteľne a surreálne :) Už len čítanosť tohto článku dokazuje, aký obrovský je dopyt po takejto akcii, čiže ak by to aj bola (medzinárodne bezchybne spropagovaná) kačica, niekto by tú akciu mal naozaj spraviť.

Aktualizácia (6.6.2014): Vstupenky už v predaji v sieti Predpredaj.sk! KUPUJTE TU

Text: Patrik Marflák
Foto: Facebook.com/celebrate80s90s

Súvisiaci interpreti: David Hasselhoff, Vengaboys