Kompletne vynovenú koncertnú šou AMO plnú nových skladieb i známych hitov môžete zažiť pod hlavičkou Sony Xperia Tour 2015 už tento mesiac. Turné štartuje v piatok 17. apríla veľkou hip-hopovou párty plnou hostí v bratislavskom MMC. Okrem AMO sa predstavia Strapo & DJ Spinhandz a Vec & Škrupo.

Bratislavská šou odštartuje aprílovú koncertnú šnúru venovanú novému digitálnemu EP Analog Architekt, ktoré skupina AMO vydala v marci. Novinkou formácia splnila svoj sľub, ktorý dala fanúšikom v roku 2013 pri poslednom albume Rok nula – prichádza nová éra AMO, spojená s výrazne štedrejším priestorom pre kapelu a s dôrazom na dokonalý hudobný zážitok spojený so špičkovým zvukom.

Šesťčlenná zostava na čele s rapermi Opakom a Moem sa tak stala pri výrobe nového EP zostavou hudobných architektov. Výsledkom spoločnej práce v štúdiu je nahrávka, ktorá hrdo a právom stavia na piedestál špičkovú kapelu zloženú z tých najlepších hudobníkov. Proces nahrávania nového EP i tváre celej kapely v kompletnom zložení sú zachytené v autentickom dokumente Analog Architekt, ktorý kapela predstavila v marci spolu s EP.

V rovnakej zostave, v akej sa kapela zišla v štúdiu - teda Gábor Tokár (bicie), Martin Štefánik (klávesy), Jozef Madola (basgitara) a Marián Jaslovský (flauta, saxofón, EVI) - bude spoločne stáť spolu s Moem a Opakom i na pódiu počas nastávajúceho AMO Sony Xperia Tour 2015.


"Názov Analog Architekt sme zvolili, lebo sme akoby tím architektov, kde každý člen prispieva svojou časťou do skladačky a vytvárame tak náš projekt. AMO už dávno nie je iba Opak a Moe, už pár rokov je to kapela a ľudia okolo nás, ktorí nám pomáhajú byť stále lepší a kvalitnejší. Prešli sme zmenami, hudobníci odišli, iní prišli a dnes hráme tak ako hráme. Odporúčam si nás prísť pozrieť naživo," pozýva Moe.

Charakteristickou črtou nového AMO a nahrávky Analog Architekt je minimum postprodukčných úprav a otvorenosť rôznorodým hudobným žánrom, smerujúc od hip-hopu k jazzu, soulu či funku. Ako Moe prezrádza, nové vyprofilovanie skupiny výrazne zmenilo i charakter koncertov. Fanúšikovia sa o tom môžu presvedčiť na vlastné oči a uši na siedmich koncertných šou.

Hoci na novom EP by ste hudobných hostí hľadali márne, šnúru koncertov venovanú tejto novinke odštartuje už v piatok 17. apríla veľká šou v bratislavskom Klube MMC spojená s krstom EP, kde o hostí nebude núdza. Pred koncertom AMO divákov zahreje dvojica Strapo a DJ Spinhandz, ktorú vystriedajú Vec a Škrupo. Po Bratislave bude turné smerovať do Prievidze, Trnavy, Prešova, Čadce, Nového Mesta nad Váhom, až napokon kapela odohrá posledný koncert 1. mája vo Zvolene.  

Termíny AMO SONY XPERIA TOUR 2015:

17. 4. - Bratislava, MMC (krst EP Analog Architekt + hostia) 
18. 4. - Prievidza, Element
23. 4. - Trnava, Artklub
24. 4. - Prešov, Wave klub
25. 4. - Čadca, Zion Club
30. 4. - Nové Mesto nad Váhom, Klub Za Rampami
1. 5. - Zvolen, DK ŽSR

Nový sound AMO si môžu fanúšikovia vychutnať naživo aj vďaka partnerom Telekomu a Sony Mobile.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie pre Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová zo Soul For Show.

Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: AMO