Sedem miest a sedem klubových koncertov v podaní siedmich hudobníkov. To je #WSCHFFTOUR mladých slovenských kapiel Walter Schnitzelsson a Funny Faces, ktoré sa rozhodli na spoločnom turné dokázať, že mladá slovenská indie-rocková vlna má čo ponúknuť a že ich koncerty sa oplatí vidieť.

Walter Schnitzelsson po vydaní skvelého debutu Fever (2013) minulý rok vyhrali cenu Nováčik roka na Radio_Head Awards a následne ju potvrdzovali v kluboch, na námestiách a festivaloch ako Grape, Pohoda a Rock for People, no aj ako predkapela Petea Dohertyho.

Teraz sa vracajú do klubov po niekoľkomesačnej prestávke, ktorú strávil spevák Jožko Rezník v Austrálii. "Bol som na výlete, počas ktorého som pripravil veľa nového materiálu a ktovie - možno s chalanmi zahráme na koncertoch aj niečo nové," pozýva na koncerty.


Zo zahraničia sa vracia aj Marko Manas, spevák piešťanskej kapely Funny Faces. "Momentálne som v Anglicku a na Slovensko prídem práve kvôli spoločnému tour. Už sa neviem dočkať koncertov, na ktorých predstavíme náš debutový album," teší sa Marko.

Funny Faces debutovali vlani - po ôsmich rokoch existencie a cibrenia svojho zvuku - vyzretým a chytľavým albumom My Odds and Ends. V spolupráci s bratislavským triom majú ambície predstaviť ho čo najväčšiemu publiku a potvrdiť, že patria medzi najnádejnejšie mená na domácej nezávislej scéne.


Termíny a miesta #WSCHFFTOUR:

24. 4. - Trenčín, Klub Lúč - FB event

25. 4. - Piešťany, ŽiWell - FB event

28. 4. - Trnava, Artklub - FB event

29. 4. - Ružomberok, Čajovňa - FB event

30. 4. - Martin, Lounge - FB event

1. 5. - Banská Bystrica, Klub 77 - FB event

2. 5. - Bratislava, Nu Spirit Club - FB event

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Všetky čerstvé informácie o turné, fotky a zážitky z ciest a backstageov nájdete pod hashtagom #wschfftour a samozrejme aj na sociálnych sieťach oboch kapiel www.fb.com/walterschnitzelsson a www.fb.com/FunnyFacesOfficial.

Hudba.sk informoval manažér turné Martin Kukoľ. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Funny Faces, Walter Schnitzelsson