Česko-slovenský boyband United 5 má nový klip. Mário Bendík, Matt Bláha, Peter Juhás, Norbert Brand a Marthy Duffek nakrútili k singlu Can You Hear Me klip plný skutočných citov. Marthy a Matt sa v ňom okrem spevu predviedli aj ako hráči na hudobných nástrojoch. Skupina skladbu venovala blízkym a kamarátom do neba.

Autorom hudby a textu piesne Can You Hear Me je Andy Murray, ktorý skladbu zložil po strate milovanej mamy. Pätica mladých spevákov ju zase venovala svojim blízkym a kamarátom do neba. Nový videoklip United 5 sa nakrúcal 12 hodín v špičkovom pražskom štúdiu. Klip produkovala agentúra Nemoros a režíroval ho Patrick Krischner. Pod jeho režisérskou taktovkou vznikol aj klip k ich debutovému singlu Longest Summer.

"Vzhľadom na to, že táto pesnička je naozaj emotívna a krásna, je klip zámerne spracovaný v jednoduchšej línii. My spievame v štúdiu, Marthy hrá na klavíri, Matt hrá na gitare. A v prestrihoch sú spomienky na minulosť. Veríme, že sa vám to bude páčiť," povedal člen kapely Norbert. "Klip nemá jeden priamy príbeh. Pesnička je totiž tak silná, že by to bolo asi aj zbytočné. Jednoducho sme sa snažili zo seba dostať čo najviac skutočných pocitov. Spolupráca bola výborná so správnou rodinnou atmosférou. A popri nakrúcaní sme čo-to v štúdiu vyzistili. Celkom ma zaujalo, že tam týždeň pred nami nahrávali OneRepublic," teší sa Peter.

"Nakrúcanie bolo super. Pre mňa osobne bolo oveľa príjemnejšie, pretože sme väčšinou nakrúcali spolu. Ja a Matt hráme v klipe aj na hudobný nástroj, a to pre nás veľa znamená. Zahral som si na klavíri, ktorý je mojou dlhoročnou láskou," dodáva Marthy. Skupina, ktorá aktuálne finalizuje debutový album, najbližšie plánuje vydať akustickú verziu svojho prvého singla.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda house

Foto: Nemoros