Peter Nagy, Miroslav Donutil, Eva Holubová, Lenka Filipová a Miro Žbirka sa zišli v Prahe, aby pokrstili nový album legendárneho speváka Petra Nagya. Nahrávku ROCKmi overené poliali slivovicou a dokonca si spolu zaspievali megahit So mnou nikdy nezostarneš. Publikum si výber z tvorby Petra Nagya vychutná aj naživo v rámci turné The Best Of 30 Rokov.

"Sú to umelci, ktorí na scéne veľa dosiahli. Niekoľkokrát som ako hudobný hosť účinkoval v programe Mirka Donutila, mám rád jeho humor. Snažil som sa od neho naučiť, ako sa robí s divadelným publikom. V tom je majster. Eva Holubová je typ charakterovej herečky. Role, ktoré dostáva, sú veľmi podobné jej skutočnému humoru. Miro Žbirka je môj spolupútnik, aj keď začínal o pár rokov skôr. Dokonca sme kedysi spoločne nahrali duet. Veľmi si ho vážim, je to môj kamarát. A Lenka Filipová je jediná žena na scéne, ktorá vie hrať na gitare klasiku a zároveň funguje v pop music. Dáma s gráciou, ľudia ju za to milujú," prezradil o krstných rodičoch svojej novinky Peter Nagy.

Na krste v novootvorenej pražskej reštaurácii si hostia okrem nestarnúsich piesní slovenskej legendy vychutnali aj skvelú atmosféru a pohostenie. Krstní rodičia poliali album slivovicou a zhodli sa na tom, že medzi ich najobľúbenejšie Petrove hity patria Sme svoji a So mnou nikdy nezostarneš, ktorú si herec Miroslav Donutil dokonca zaspieval. "Myslím, že k nám, ku všetkým, čo sme pokrstili Petrove CD, ten text úplne sedí. Preto si nás vybral za kmotrov," vtipne podotkol herec. 

Peter Nagy a krstní rodičia albumu ROCKmi overené Zdroj: archív Petra Nagya

Peter Nagy vydal nový album ROCKmi overené po šiestich rokoch od svojej poslednej štúdiovej nahrávky. Fanúšikovia si na ňom vychutnajú zľudovené hity ako Marcel z malého mesta, Kristínka iba spí alebo Myslíš na to, na čo ja v nových verziách. "Spevák, ktorý je tak dlho na scéne ako ja, by nemal produkovať toľko nových albumov. Stačí raz za pár rokov. Každá pauza známemu menu prospeje a šesťročná pauza je tak akurát. Aspoň si zatiaľ zbieram témy na úplne nový album. Tento sme nahrávali skoro dva mesiace, vznikal postupne v troch štúdiách a pozval som si na to skutočných profesionálov, aj muzikantov, aj zvukárov. Robil som ho pre dobrý pocit a na tom sa nemá šetriť. Ja som zo starej školy, my to robíme poctivo, nebudem predsa seba podvádzať," smeje sa Peter Nagy.

Nové CD nahral Peter Nagy s kapelou Indigo, ktorá mu v omladenej zostave robí garde na koncertoch. Úspešný skladateľ nezabudol ani na milovaný reggae štýl pri skladbách Korálky od Natálky a Zuzka. Novinka obsahuje aj dva bonusy Udobrenia a Agáty, ktoré Peter Nagy prespieval a nahral s klavírom a sláčikovým kvartetom Slovenskej filharmónie. Fanúšikovia si hity z albumu ROCKmi overené už od budúceho týždňa vychutnajú počas jedenástich koncertov turné The Best Of 30 Rokov.

The Best of 30 rokov - jar 2015:

18. 5. - Martin, Kino Strojár
19. 5. - Ružomberok, Dom kultúry A. Hlinku
20. 5. - Trenčín, Piano Club
22. 5. - Žilina, Dom odborov
23. 5. - Boleráz, letisko - festival Dance With Air - viac info a vstupenky
2. 6. - Zvolen, Dom kultúry Podborová
3. 6. - Banská Bystrica, Aula SZU
4. 6. - Prievidza, Kino Baník
8. 6. - Piešťany, Dom umenia
9. 6. - Nitra, PKO
10. 6. - Lučenec, Kino Apollo

Vstupenky na turné:  Predpredaj.sk


Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Peter Nagy

Súvisiaci interpreti: Peter Nagy