Poslední štyria súťažiaci amerického X Factoru sa prespievali až do semifinále, ktoré bolo pre všetkých veľkou výzvou. Až troma skladbami mohli divákov presvedčiť o tom, aby ich svojimi hlasmi poslali priamo do veľkého finále, ktoré ponúkalo iba tri miestenky. Restless Road ostali stáť pred jeho bránami.

Súťažiaci mali tento týždeň poriadne naložené. Každý z nich spieval až tri piesne – jednu, ktorú vybrali diváci, druhým songom bolo dueto s iným súťažiacim a tretia skladba bola výberom zo strany ostatných súťažiacich či mentora. Jeff Gutt zažiaril vo všetkých, no Restless Road boli naopak miernym sklamaním.

Semifinálový týždeň patril Jeffovi Guttovi  

Jeff Gutt patril v ostatných týždňoch medzi súťažiacich s najstabilnejšími výkonmi. Aj vďaka tomu každým kolom stúpa vyššie a vyššie. Či sa prespieva až k víťazstvu môžeme iba tipovať, no s určitosťou vieme povedať, že minimálne v semifinálovom kole bol hviezdou. Ako prvú ponúkol svoju verziu hitu Hallelujah, z ktorej boli porotcovia nadšení. "To bola jedna z najlepších verzií, akú som kedy počul. Vieš prečo? Mala absolútnu úprimnosť, vášeň. Vzal si tú pieseň, akoby si ju vlastnil," zhodnotil Cowell. "Ja viem, povedala som, že Alex & Sierra by mohli byť víťazmi, ale úprimne povedané, myslím, že vo finále budete práve vy dvaja," odhalila svoje dojmy Demi Lovato.  


Po druhom songu od Imagine Dragons Demons, dokonca Simon Cowell ostatným súťažiacim odkázal, že to bola absolútne najväčšia šou, akú kto kedy v súťaži urobil. I v duete, ktorý si strihol s Restless Road v skladbe od The Police Every Breath You Take, bol o čosi výraznejší, kvalitnejší a presvedčivejší než trojica chlapcov.


Dvojica Alex & Sierra víťazmi v predajnosti  

Mladý pár sa už od začiatkov súťaže môže pýšiť výraznou diváckou obľubou, ktorú si v počiatku súťaže získali najmä skutočnosťou, že nie sú iba speváckou dvojicou, ale aj partnerskou. Dôležitejšie však je, že zaujali nielen zamilovanosťou, ale predovšetkým úplne každým speváckym výkonom, ktorý doteraz ponúkli.  

A ako sa ukázalo, diváci nepodporujú svojich obľúbencov iba prostredníctvom esemeskového hlasovania, vďaka ktorému patrí dvojica k neohrozeným favoritom súťaže. Tento týždeň bola v priamom prenose zverejnená informácia, že práve Alex & Sierra patria spomedzi všetkých súťažiacich k tým, ktorí dosiahli najvyššiu predajnosť skladieb na iTunes. V tomto smere sa tak už stali víťazmi aktuálnej tohtoročnej série.


Restless Road sa lúčili so súťažou  

Počas skladby z dielne Lukea Bryana That's My Kind of Night sa ukázalo, že spomedzi trojice vyniká najviac Colton, kým ZachAndrew pri ňom pôsobili nevýrazne. Nespokojnosť s výkonom vyjadrila veľmi otvorene najmä Demi Lovato: "Bolo to zábavné, ale bolo to trápne. Colton, skvelá práca. Mám pocit, že tento výkon bol dosť nervózny. Nebol to semifinálový výkon."


Naopak druhou skladbou večera sa Restless Road znova vrátili do hry a bojovali o postup. Paulina Rubio jasala nad troma svojskými hlasmi, ktoré sa dohromady spojili v úžasný spev. Pogratulovala im k skvelému zlepšeniu. Simon Cowell dokonca vyzval Ameriku, aby poslala túto trojicu do finále, no toto želanie sa mu nesplnilo. Zavážilo možno i spomínané dueto s Jeffom Guttom, v ktorom ťahala skupina za kratší koniec.


Už o týždeň sa dozvieme, kto z trojice súťažiacich má v sebe povestný X Factor. O absolútne víťazstvo zabojujú Alex & Sierra a Jeff Gutt, ktorí aktuálne patria k favoritom, a tiež Carlito Olivero, ktorý už viackrát balansoval na hrane, no nevzdával sa a bojuje až do konca. Máte medzi finálovou trojicou svojho favorita alebo ten váš už v priebehu súťaže vypadol?   

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Thexfactorusa.com