Na česko-slovenskú hudobnú scénu pribudla pätica mladých speváckych objavov s názvom United 5, ktorú spoločne vybrali uznávaní britskí producenti a členovia legendárneho boybandu Lunetic. Predstavujú sa v prvom singli Longest Summer. Mário Bendík, Peter Juhás, Marthy Duffek, Matt Bláha a Norbert Brand stihli k skladbe nakrútiť aj videoklip.

Päť mladých chlapcov chce skladbou o lúčení sa s milovanou osobou osloviť romantikov všetkých vekových kategórií. "Longest Summer je melodická a živá skladba. No v hlbšej podstate je to song o opustení veľmi blízkej osoby a o vyrovnávaní sa s tým prostredníctvom tejto piesne. Nahrávalo sa v Londýne a niečo v Prahe, takže je to doslova medzinárodná pesnička," vysvetlil Peter Juhás, 18-ročný spevák z Lučenca.

Dvojica uznávaných producentov Denis Ingoldsby a Andrew Murray si osobne v Českej a Slovenskej republike vybrala päť talentovaných mladých spevákov. Pri výbere im asistovali Vašek Jelínek a Aleš Lehký zo skupiny Lunetic – historicky najúspešnejšieho boybandu Čiech a Slovenska. Autorom debutovej skladby je Andy Murray, ktorý má na konte spoluprácu s takými megahviezdami ako Christina Aquilera, Leona Lewis, Alicia Keys či No Angles.

Pozrite si debut novej česko-slovenskej skupiny:


Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House.

Foto: Katka Prusáková