Populárny slovenský dídžej a producent Robert Burian prichádza s remixom legendárnej skladby Zima na saniach. Pieseň naspieval Michal Dočolomanský v roku 1977 a po prvýkrát sa na nosičoch objavila o dva roky neskôr. Od tej doby sa objavilo viacero verzií, Robert Burian pripravil hneď dva remixy - pre rádiá a pre tanečné parkety.

"Zima je jedným z mojich obľúbených ročných období a vždy mi premieta film z čias, keď som bol ešte dieťa a tešil som sa už len z toho, že napadol sneh. Tešil som sa, že je všetko krásne biele a jediné, čo som mal na starosti, bolo vytiahnuť sánky a vychutnať si úžasný detský svet, na ktorý budem vždy rád spomínať," hovorí Robert Burian.

"K tomuto obdobiu v mojom živote sa ale viažu aj spomienky na pesničky, ktoré poznáme snáď všetci a ja som úprimne rád, že ich legendy slovenskej populárnej hudby zložili. Zbožňujem ten magický zážitok, ktorý mi tieto skladby zakaždým prinášajú, tak som sa rozhodol ich pripomínať v podobe remixov všetkým generáciám," dodáva dídžej a producent, ktorý tento rok v podobnom štýle pre mladú generáciu zremixoval piesne S úsmevom v interpretácii Karola Duchoňa a V období dažďa od Mariky Gombitovej.

Legendárna bigbandová skladba s detským zborom Zima na saniach patrí do kategórie, ktorá je pre Roberta Buriana na jednej strane veľkou radosťou, na druhej je to však podľa neho jedna z najnáročnejších remixových prác, akú si možno predstaviť. "Bigband je špecifický v tom, že každý jeden tón každého jedného nástroja musím pochopiť a spracovať tak, aby výsledok bol prejavom úcty voči pôvodným autorom Pavlovi Zelenayovi a Tomášovi Janovicovi," vysvetlil producent.

Vypočujte ako sa mu to podarilo v oboch remixových verziách:

1. Dance remix

2. Radio remix

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Andrea Čurná. Správu sme upravili.

Foto: archív hudobníka

Súvisiaci interpreti: Michal Dočolomanský, Robert Burian