Skupina Le Payaco sa momentálne venuje nahrávaniu v poradí siedmeho štúdiového albumu, ktorého vydanie je naplánované na rok 2023. Na sklonku roka si však kapela pre svojich fanúšikov pripravila špeciálny Vianočný koncert, ktorý odohrá 22. decembra v bratislavskom klube Fuga a uzavrie tak úspešný koncertný aj tvorivý rok 2022.


O chystanom koncerte nám viac prezradil bubeník Juraj Vitéz. "Keďže sme tento rok odohrali veľa festivalových a verejných koncertov a prevažnú časť roka sme sa venovali skladaniu nových skladieb a štúdiovej práci, napadlo nám vrátiť sa do klubu a spraviť radosť sebe aj svojim fanúšikom v klubovom priestore. Keď sme začínali, všetky naše koncerty boli v podstate iba klubové. Bratislavské podniky ako Danglár, Harley Davidson Pub, Hystéria Pub, KGB alebo Machnáč sa stali v tom čase našimi domovskými scénami a my sme si to práve tam vedeli naozaj najviac užiť. Preto sme sa rozhodli ukončiť tento pre nás hudobne produktívny rok klubovým koncertom vo Fuge."

Lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.


"Vždy sme boli najviac klubovou kapelou. Pre kapelu je to najlepší spôsob, ako sa naučiť dobre hrať. Častokrát sme v minulosti hrali na miestach, kde sa nezmestilo viac ako 50 až 100 ľudí. Namiesto pódia sme rozložili koberec pod bubny a šatňou nám bol kumbál na odkladanie čistiacich prostriedkov. Hrávali sme aj vyše troch hodín, okrem našich pesničiek všetko, čo nám napadlo a na čo sme si trúfli. Bola to ohromná zábava a veľakrát sa k nám pridávali aj naši kamaráti z iných kapiel," dodáva spevák, gitarista a producent Tomáš Sloboda.

"Predstava poriadne sa oprieť do gitár a bicích svedčí najviac klubu. Ten zvukový tlak nedosiahnete na žiadnom z festivalov ani vo väčších priestoroch. Pre klub je charakteristická väčšia intimita. V takom prostredí sa stávajú nečakané veci a neopakovateľné hudobné momenty. A práve na to sa veľmi tešíme. Bude tomu prispôsobený aj setlist koncertu. Vo Fuge odohráme skladby, ktoré bežne vôbec nehrávame na festivaloch a iných verejných akciách. Zahráme tam aj niečo nové z albumu, ktorý momentálne pripravujeme. Na tento moment sa osobne teším najviac," uzatvára frontman Le Payaco.

Vstupenky:  

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)

Súvisiaci interpreti: Le Payaco