Trojčlenná nórska formácia, ktorá sa preslávila hitom Take On Me, sa predstaví 2. februára 2018 vo viedenskej Stadthalle. Vystúpenie bude súčasťou európskeho akustického turné, ktoré kapela odštartuje 23. januára v nemeckom Stuttgarte.

Okrem toho A-ha zavíta aj do Frankfurtu, Berlína, Hamburgu, Mníchova či Zürichu. Koncertnú šnúru plánuje doplniť o ďalšie mestá a termíny, ktoré bude oznamovať postupne. 

Skupina A-ha vznikla v roku 1982 v Osle, jej členmi sú Morten Harket (spev), Magne Furuholmen (klávesy) and Pål Waaktaar-Savoy (gitary). Debutovali o tri roky neskôr albumom Hunting High And Low. Nasledovali Scoundrel Days (1986), Stay On These Roads (1988), East Of The Sun, West Of The Moon (1990) a Memorial Beach (1993), po ktorej hudobníci ohlásili pauzu.

Ďalšiu štúdiovku Minor Earth Major Sky uviedli na trh v roku 2000 a následne ponúkli albumy Lifelines (2002), Analogue (2005) a Foot Of The Mountain (2009), pričom v roku 2011 ohlásili ďalšiu prestávku. Na scénu sa napokon znova vrátili predvlani, pričom v tom istom roku predstavili nahrávku Cast In Steel. Okrem Take On Me patria medzi ich ďalšie hity aj single ako The Sun Always Shines On T.V., I've Been Losing You, The Living Daylights či You Are the One.


Zdroj: SITA (A-ha.com, archív)
Foto: Facebook.com/officialaha

Súvisiaci interpreti: a-ha