S odkazom "Čas na zmenu je teraz" sa hudobné i herecké hviezdy na podnet speváčky Alicie Keys a jej hnutia We Are Here rozhodli nahrať emotívne video. Urobili tak v reakcii na množstvo tragických a zbytočných úmrtí Afroameričanov, ktorí boli neprávom zastrelení.

Čiernobiely klip zverejnila veľká skupina umelcov pod názvom "23 spôsobov, ako vás môžu zabiť, ak ste čiernym v Amerike". Beyoncé, Rihanna, Alicia Keys, Pink, Lenny KravitzBono, Adam Levine, Janelle MonáePharrell Williams a ďalšie osobnosti v ňom menujú dôvody, pre ktoré boli zastrelení americkí občania tmavej pleti. Následne za každým ukážu ich fotografiu. Medzi inými spomenú absurdné dôvody, ako napríklad nosenie mikiny s kapucňou, smiech, držanie peňaženky či predávanie CD-čiek vonku pred supermarketom. Zdôrazňujú tak sociálnu nespravodlivosť, ktorej Afroameričania musia čeliť na dennej báze.

Hnutie We Are Here založila spomínaná Alicia Keys, ktorá v závere videa žiada divákov, aby podpísali petíciu smerovanú prezidentovi Barackovi Obamovi a americkému kongresu so slovami "Čas na zmenu je teraz". Dodáva, že hnutie "žiada radikálnu zmenu, aby sa vyliečila dlhá história systémového rasizmu a aby všetci Američania mali rovnaké práva na život a na usilovanie sa o šťastie."


Zdroj: NME.com
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys