Tretie kastingové kolo na rovinu ukázalo, ako to v speváckej súťaži chodí. Videli sme súťažiacich, ktorým samotný spev nestačil na postup pretože inak neponúkli nič zaujímavé, či naopak takých, ktorých spev by nestačil na postup, no celkový balíček porotcov zaujal. Prišli však aj takí, ktorí disponovali všetkým naraz. Ktorí to boli?

K tomu najlepšiemu, čo ostatné kolo prinieslo, patrila súrodenecká dvojica Sabina a Dalibor Slepčíkovci. Staršia Sabina sa spevu venuje od malička a porote ponúkla svoju interpretáciu skladby Hero od Mariah Carey. Dalibor paradoxne až doteraz spieval viac-menej iba sám pre seba, no práve jemu sa podarilo na seba absolútne strhnúť pozornosť, a to songom Bohemian Rhapsody od formácie Queen.

V tomto veku má ešte hlas chlapca pred sebou určitý vývoj, ktorý môže priniesť rôzne zmeny, no aktuálne znie tak čisto, že porotcom padala sánka. "Zježili sa mi chlpy prvýkrát za tieto kastingy. Bolo to super, asi starnem, ale hrozne sa mi to páčilo," zareagoval na Daliborov spev pohotovo Paľo Habera, ktorý nedávno na svojom Instagrame za výkon s tou istou skladbou kritizoval Kanyeho Westa. "Podarená rodina Slepčíkovcov postupuje ďalej," zhrnul za všetkých Ondřej Soukup a poslal tak oboch súrodencov do ďalšieho priebehu súťaže. 



Nový lámač dievčenských sŕdc?

Sympatický a skromne pôsobiaci Pavol Kovaliček predstúpil pred porotu so songom kapely Green Day, pričom sa sprevádzal na gitare. Na javisku pôsobí už dlhé roky, spieva totiž s folklórnym súborom, čo mu dalo istú výhodu. Minimálne ho to zbavilo stresu, ktorý z mnohých súťažiacich sála. Okamžite si získal nielen ženskú čas publika, ale aj Paľa Haberu. Ten mu začal po úvodných sekundách tlieskať, čím mu prejavil svoje nadšenie a priznal, že je presne to, čo táto súťaž potrebuje.

"Máš jeden z najlepších hlasov, ktoré som tu počula. Keby som bola mladšia a slobodná, tak by som sa do teba zamilovala," netajila očarenie Marta Jandová. "Si dokonalý materiál od dizajnu cez to, čo z teba lezie," zhodnotil Soukup. Čerstvý postupujúci sa už mimo zraku porotcov jednoznačne vyjadril, že chce byť novou SuperStar. Splní sa mu to?



Rozhodoval celkový balíček, nie spev

Optimálny materiál, s ktorým by sa dalo pracovať. Tak nazval Danielu Peštovú, menovkyňu Haberovej partnerky, Ondřej Soukup, ktorý však na druhej strane vyriekol, že Daniela nie je držiteľkou silného hlasu. Paľo Habera priznal, že ho irituje jej dynamika, no je súťažiacou, s ktorou by sa dalo pracovať. Práve zvedavosť, kam by to začínajúca speváčka mohla dotiahnuť, ho presvedčila o tom, že jej dal svoje áno a poslal ju ďalej.



Do tejto kategórie zapadá aj Mária Tomanová, ktorá si zvolila skladbu Jungle Drum od Emilíany Torrini. Tento song mám osobne veľmi rada pre jeho sviežosť, hravosť a lahkosť, no nič z toho som v Máriinom podaní nenašla. V podstate spevom nepresvedčila ani porotcov, ale... Rozhodli tie vedľajšie veci.

"Sú tam rezervy, na ktorých musíš zamakať. Je to súťaž o tom balíčku, nielen o hlase. Si číslo, a tak dúfam, že nabudúce bude môj názor iný," zhodnotila Marta Jandová. "Si drzé dieťa, ktoré si každý zapamätá," vyjadril sa stručne Soukup, pričom opäť odkázal na vedľajšie okolnosti a nie na spev. Ako svojský zjav zaujala kompletnú štvoricu porotcov, ktorí ju chcú vidieť aj nabudúce. Uvidíme, či jej popri konkurencii dobre spievajúcich súťažiacich budú včera zmieňované plusy stačiť.

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Facebook.com/SuperStarNovaEra