Škótska speváčka Emeli Sandé si vybrala povolanie už ako dieťa. Dvadsaťdeväťročná interpretka to prezradila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde odpovedala na otázky priaznivcov.

"Vedela som, že budem speváčkou, už keď som mala sedem rokov. Moji rodičia rozpoznali, že mám talent a predstavili mi tvorbu Mariah Carey," uviedla. "Je pre mňa nemožné vybrať si jednu obľúbenú skladbu Mariah Carey, pretože som jej obrovská fanúšička. Keď Mariah a Whitney (Houston) naspievali There Can Be Miracles (skladba When You Believe, pozn. red.), bol to naozaj veľký moment v mojom živote," dodala interpretka, ktorá vydala v piatok 11. novembra svoj druhý album Long Live the Angels.

Pár dní pred vydaním novinky zverejnila videoklip k druhému singlu Breathing Underwater. Predtým ako prvú ochutnávku ponúkla skladbu a videoklip Hurts.


Vypočujte si celý album na Deezeri:



Emeli Sandé, vlastným menom Adele Emily Sandé, po prvý raz zaujala v roku 2009 spoluprácou s raperom Chipmunkom na piesni Diamond Rings. O rok neskôr si zaspievala v hite Never Be Your Woman rapera Wileyho. Jej prvý sólový singel Heaven vyšiel v roku 2011 a následne sa jej so skladbou Read All About It, ktorú nahrala s Professorom Greenom, podarilo bodovať na prvom mieste UK Chartu.

V roku 2012 uviedla na trh debutovú štúdiovku Our Version Of Events, s ktorou dobyla britský albumový rebríček. Nahrávka sa taktiež stala najlepšie predávajúcim sa albumom roka 2012 vo Veľkej Británii. Speváčka v tom istom roku vystúpila na otváracom i záverečnom ceremoniáli olympijských hier v Londýne. Na konte má napríklad tri BRIT Awards, dve Ivor Novello Awards či jednu Q Award.

Zdroj: SITA (Femalefirst.co.uk, archív)
Foto: Facebook.com/emelisande