Vo veku 73 rokov zomrel manžel kanadskej speváčky Céline Dion René Angélil. Rodák z Montrealu skonal 14. januára v nevadskom Hendersone v dôsledku rakoviny hltana.

Smutnú správu zverejnila 47-ročná interpretka prostredníctvom oficiálnej webstránky Celinedion.com. "René Angélil zomrel dnes ráno v dome v Las Vegas po dlhom a statočnom boji s rakovinou. Rodina žiada o súkromie v ich smútení. Ďalšie informácie poskytneme v priebehu nasledujúcich dní," napísali zástupcovia speváčky na jej Facebooku. Americkému týždenníku Us Weekly informáciu potvrdil aj koroner Clark County John Fudenberg, ktorý uviedol, že Angélil zomrel prirodzenou smrťou.

René Angélil sa narodil 16. januára 1942. Na hudobnej scéne začínal v 60. rokoch minulého storočia ako spevák, no neskôr sa začal venovať manažovaniu interpretov. Céline Dion, ktorú po prvý raz stretol ako dvanásťročnú, pomohol odštartovať kariéru a v roku 1994 sa s ňou aj zosobášil. Z ich vzťahu pochádzajú traja synovia, René-Charles a dvojčatá Eddy a Nelson.

Angélilovi diagnostikovali rakovinu už v roku 1999. Po tom, ako mu v roku 2014 odstránili tumor z hltana sa interpretka hitov ako My Heart Will Go On, The Power of Love, All by Myself či A New Day Has Come, rozhodla prerušiť svoju kariéru a starať sa o rodinu. Odvolala tak vystúpenia v rámci prestížnej rezidencie v Las Vegas a zrušila tiež turné po Ázii. "Chcem venovať všetku silu a energiu liečbe manžela. Je pre mňa dôležité, aby som teraz sústredila všetok čas jemu a našim deťom," napísala v lete 2014.

Vtedy ešte dúfala, že sa na jar 2015 na pódiá vráti. Napokon však s manželom zostala až do konca, pričom médiám na jar prezradila, že jeho stav je natoľko vážny, že ho musí kŕmiť. V lete minulého roka sa zdôverila, že jej manžel sa už pripravuje na smrť: "Spýtala som sa ho, či sa bojí a že to chápem. Nech so mnou hovorí. A on mi odpovedal, že mi chce umrieť v náručí. Povedala som, v poriadku, budem pri tebe. Umrieš mi v náručí." Z rozhovorov, ktoré možno nájsť na webe, je vidieť, že sa speváčka k situácii postavila s obdivuhodnou silou. Veríme, že ju po čase nájde aj na veľký návrat na hudobnú scénu.


Zdroj: SITA (Usmagazine.com, Reuters, archív), Hudba.sk
Foto: Ryan Remiorz, The Canadian Press via AP

Súvisiaci interpreti: Celine Dion