Skupina Puding pani Elvisovej zverejnila videoklip ku pesničke Basová pasca, ktorý natočila pod vedením režiséra Gejzu Dezorza v autentickom prostredí väznice v Leopoldove. Hlavnú úlohu švihnutého šéfa dozorcov si zahral známy slovenský herec Roman Luknár.

Videoklip zobrazuje členov skupiny v úlohe väznených hudobníkov túžiacich po slobode, v ktorej im každodenne bránia dozorcovia a ich uletený šéf. Postavy šéfa dozorcov sa v klipe zhostil Roman Luknár: "V leopoldovskej väznici som doteraz nakrúcal iba vážne scény do dramatických filmov a pri tomto nakrúcaní som sa nasmial. Veľmi som sa tešil zo spolupráce s kapelou Puding pani Elvisovej, ktorú som dovtedy registroval, no nepoznal. Vo videoklipe stvárňujem postavu, ktorej bláznivý charakter ma veľmi bavil, musím vyjadriť poďakovanie za túto spoluprácu."

Nakrúcaniu v opustenom väzenskom trakte amerického typu v Leopoldove predchádzali dlhé prípravy. Režisér a scenárista Gejza Dezorz (film Babie leto, seriály Mesto tieňov, Kriminálka Anděl, videoklipy pre Zónu A, Kolowrat, VMCN) si spolu s talentovaným kameramanom Tomášom Zednikovičom (dokumentárny film o Pavlovi Demitrovi 38) priniesli kompletný filmový štáb a natočený materiál následne putoval do strižne Mateja Beneša (národná cena Slnko v sieti za strih úspešného filmu Kandidát).

Puding pani Elvisovej, videoklip Basová pasca Zdroj: Jozef Palenik

Temná väzenská groteska

"Bol som veľmi potešený, keď ma kapela oslovila na vytvorenie vizuálu k ich piesni. Prípravy trvali asi štyri mesiace. Pieseň vybrala kapela s jasnou víziou nakrúcať vo väznici. Pre mňa bola táto milá a veselá spolupráca veľkou výzvou a zároveň nesmiernou pasiou. Rád rozprávam príbeh na malej ploche a táto pieseň ponúkla jednoduchú story o hudobníkoch, ktorí sú zavretí vo fiktívnom väzení a prežívajú ťažkú tortúru," hovorí režisér Gejza Dezorz.

"Spolu s výborným kameramanom Tomášom Zednikovičom sme si povedali, že zvolíme naračnú a obrazovú štylizáciu blízku poetike známeho amerického režiséra Wesa Andersona, ktorého skromne obdivujeme. Kapela nám dala voľnú ruku a ich dôvera nás nesmierne posmelila. Aj napriek veľmi malému rozpočtu sa nám, spolu s našimi ostatnými kamarátmi filmármi, podarilo nakrútiť groteskný videoklip, ktorý nečakane vybočuje z vizuálnej poetiky pudingáčov a prináša iný pohľad na ich hudobnú štylizáciu," dodáva Dezorz.


Pesnička Basová pasca je z aktuálneho albumu Pudingu pani Elvisovej - Tektonická platňa, ktorý vyšiel minulý rok v máji. Po skladbe Sisisisi je už druhým singlom, ktorý dostal aj vizuálnu podobu. Skupina sa momentálne pripravuje na spoločné marcové turné s kapelou Chiki Liki Tu-a po českých mestách (Praha, Brno, Ostrava, Plzeň a Břeclav).

Informácie a fotografie z nakrúcania redakcii Hudba.sk poskytol Pino z Pudingu pani Elvisovej. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach kapely www.ppe.sk a www.facebook.com/PudingPaniElvisovej.

Foto: Youtube / Tomáš Zednikovič (titulka), Jozef Páleník (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Puding Pani Elvisovej