Americká kapela Bon Jovi, ktorá bola v roku 2018 uvedená do Rock'n'rollovej siene slávy, nedávno zverejnila nový videoklip k aktuálnemu singlu Story Of Love zo svojho pätnásteho štúdiového albumu 2020. Video je inšpirované textom skladby a ukazuje čriepky z rodinného života frontmana Jona Bon Joviho cez predtým nezverejnené rodinné fotografie a domáce videá.

"Hoci som Story Of Love písal o svojej rodine, dúfam, že keď si ľudia pieseň vypočujú a pozrú sa na video, uvidia seba a svoju rodinu," hovorí spevák a skladateľ. Kapela zo svojho pätnásteho štúdiového albumu 2020, ktorý vyšiel v októbri minulého roka, vydala aj single Unbroken, Limitless, American ReckoningDo What You Can.


Skupina Bon Jovi si za takmer štyri desaťročia od svojho vzniku v roku 1983 vybojovala miesto medzi najväčšími svetovými rockovými kapelami. Na svojom konte má viac ako 130 miliónov predaných albumov po celom svete a rozsiahly katalóg hitov. Skupina vypredala tisíce štadiónových koncertov vo viac ako 50 krajinách sveta pre viac než 35 miliónov fanúšikov. Výťažok zo vstupného na koncerty Bon Jovi len za posledné desaťročie presiahol jednu miliardu dolárov.

Jej nový album 2020 mal pôvodne vyjsť 15. mája 2020, kapela naň zaradila skladby so spoločenskými témami, ktoré boli počas amerického volebného roka veľmi diskutované. Plány však na jar neočakávane zmenila pandémii koronavírusu, následne Amerikou otriasla smrť Georgea Floyda a následné národné hnutie za rasovú rovnosť. Jon Bon Jovi sa preto rozhodol vydanie albumu posunúť - vedel, že o roku 2020 sa dá povedať ešte viac. Pri písaní z domáceho štúdia sa zrodili dve nové piesne American Reckoning a Do What You Can, ktoré reagujú na tieto udalosti a kompletizujú album.

Spevák, ktorý je známy aj vďaka svojim rozsiahlym finalntropickým aktivitám, strávil úvodné týždne pandémie so svojou manželkou Dorotheou prácou pre komunitu - pomáhali v zabezpečení jedla ľuďom v núdzi vo svojej reštaurácii JBJ Soul Kitchen Community v Red Bank v štáte New Jersey. Neskôr pár otvoril Potravinovú banku na východnom konci Long Islandu, aby uspokojil potravinové potreby tamojšieho obyvateľstva v núdzi. Empatiu a pomoc ľuďom, ktorú Jon Bon Jovi preukázal v historických prvých týždňoch pandémie, ocenili aj americké médiá.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Andrea Čurná. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Bon Jovi