Kapela Lucie spoločne s ďalšími českými umelcami ako Pražský výběr, Dan Bárta, Vojta Dyk či Ben Cristovao chystá veľký koncert proti komunistom. Ten by sa mal uskutočniť už 21. októbra na Staromestskom námestí v Prahe. Okrem toho chcú hudobníci zverejniť aj protestsong.

"Sme občianska iniciatíva, spojenie ľudí, ktorým nie je ľahostajný stav vecí okolo nás. Apatia a rozčarovanie sú veľké, ale s nimi to nikam nepovedie. Nevidíme budúcnosť v oživovaní komunistickej zombie, ani v pohybe našej krajiny smerom do Kremlu. Vidíme ju v samostatne mysliacich slobodných ľuďoch. Prvým krokom je, že pôjdeme voliť. Nehovoríme koho voliť, vieme ale, koho nevoliť." Takto znie vyhlásenie, ktoré vydala iniciatíva Nikagda nězabuděm.


Pod rovnakým názvom by sa mal uskutočniť aj spomínaný koncert, ktorého hlavnou hviezdou bude formácia Lucie. Tá sa už aj v minulosti angažovala vo viacerých podobných projektoch. Okrem nej by mali vystúpiť aj PSH či Pražský výběr. Pozvánkou na koncert bude skladba Karla Kryla - Tak vás tu máme, ktorú českí umelci prespievali. Podľa dostupných informácii sa k tomuto projektu pridali Vojta Dyk, Robert Kodym, Dan Bárta, Vladimír 518, Radek Banga, David Kraus, Ben Cristovao a Jaro Smejkal. Pozrite si reportáž z príprav na iDnes.cz

Lucie sa okrem svojich politicky ladených aktivít venuje aj pripravám na veľkolepé turné. To odštartuje na Slovensku - prvý veľký samostatný koncert Lucie po vyše 10 rokoch sa uskutoční 26. mája 2014 v košickej Steel aréne, po ňom nasleduje 29. mája 2014 vystúpenie na Zimnom štadióne O. Nepelu (Slovnaft aréna) v Bratislave.

Zdroj: Idnes.cz, PR, SITA, archív Hudba.sk
Foto: Ondřej Pýcha

Súvisiaci interpreti: Lucie