Do finále prvej Česko Slovenskej SuperStar sa neprebojovala, no nezabránilo jej to v tom, aby sa snažila presadiť na poli hudby a spevu. Svoje vokálne schopnosti doteraz využívala okrem iného aj ako speváčka pre súťažiacich reality šou Let's Dance. Teraz prichádza Lina Mayer so sebavedomou novinkou, ktorej je sama autorkou.

Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa platilo v prípade Karolíny Majerníkovej na sto percent. Speváčka, ktorá je aktuálne známa už iba ako Lina Mayer vypadla v treťom semifinálovom kole, tesne pred bránami finálových kôl prvej "federálnej" SuperStar. To bolo v roku 2009, pričom sa prvotným úspechom nenechala odradiť a o tri roky na to vydala energický debutový singel Dream. Ešte sa v roku 2013 stihla objaviť vo videoklipe k piesni Lily od kapely Call Me Steve. Jej frontmanom bol Laco Rychtárik, režisér klipov Mira Jaroša či skupiny Nocadeň.


Osobná obloha

Po tancovaní v českej verzií tanečnej súťaže u nás známej ako Let's Dance po boku herca Sašu Rašilova a spievaní v tej našej sa po nej akoby zľahla zem. To všetko zjavne len preto, aby mohla vytvoriť ďalší singel, ktorému tento raz dala názov Personal Sky. Aj pri tomto kúsku stavila Lina Mayer na osvedčených spolupracovníkov. Producentom bol Vlado "Randy" Gnepa, ktorý patril do projektu Mafia Corner ešte keď sa dal brať vážne. Režisérsku stoličku obsadil Laco Rychtárik.

Elektropopová pieseň predstavuje nielen svojim hudobným aranžmánom, ale aj textom hymnu ľahkosti bytia. Je reakciou speváčky na dnešný svet, v ktorom často ľudia akoby len existovali a nie žili. "Zabúdajú si užívať všetky tie malé obyčajné veci a tešiť sa z nich či deliť sa o svoje šťastie. Veď vtedy sa násobí. Žite tu a teraz! –to je odkaz ,ktorý nesie skladba Personal sky," odkazuje Lina Mayer. Napriek tomu, že nie každý Slovák znie prirodzene, keď spieva po anglicky a v inom ako pop-rockovom žánri, jej novinka vyzerá byť obstojnou konkurenciou v mainstreamovom éteri.


Autor: Marek Majzon
Foto: Facebook.com/linamayersk