Slovenská indie-popová kapela Queer Jane pokrstí vo štvrtok 19. januára svoju druhú štúdiovku Home (2016). Nahrávku, ktorú vydali 1. decembra, uvedú do života v bratislavskom Nu Spirit Clube.

Skupina sa na koncerte predstaví v štvorčlennej zostave. Na klávesoch bude hrať Jakub Ursiny, známy vďaka interpretovaniu skladieb svojho otca Deža Ursinyho. Krstným otcom novinky, ktorú kapela zahrá v plnom znení naživo prvýkrát, bude hudobník a producent Laco Lučenič. Ako predkapely vystúpia spriaznené skupiny Genuine Jacks a Scott & Zelda. Vstup na koncert je voľný.

Album Home obsahuje desať piesní, z ktorých väčšina vznikla v Anglicku. Celú štúdiovku nahral a zmixoval frontman kapely Vlado Nosáľ, o mastering sa postaral anglický producent Christian Aindow. "Behom posledného roka som sa pohyboval medzi Anglickom, Slovenskom a Českom. Zrazu som zistil, že som pri týchto potulkách nahral album. Spája ho téma hľadania domova, aj vďaka tomu, že vznikal na viacerých miestach," povedal o albume spevák, gitarista a skladateľ.

Kapelu Queer Jane založil v roku 2012, okrem neho sú jej členmi aj basgitarista Lukáš Valter a bubeník Adam Jánoš. Muzikantov inšpiruje najmä tvorba zo 60. rokov minulého storočia, ale tiež country či punk. V roku 2015 vydali debutový album Flowerville. Vlani sa predstavili na maďarskom festivale Sziget. Vlado Nosáľ okrem toho zaujal aj spoluprácou s americkou formáciou The Brian Jonestown Massacre.

Vypočujte si album Home na Bandcampe:



Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/queerjane