Nocadeň zverejnili nové video k piesni V nás. V klipe sa predstavila herečka Eva Sakálová, známa napríklad z účinkovania v seriáli Panelák. Ako prezradila, je dlhoročnou fanúšičkou košickej kapely, ktorej tvorba ju oslovila ešte počas puberty. Pozrite si, ako si so spevákom Rasťom Kopinom zalietala v balóne.

"Nocadeň som spoznala ešte ako dvanásťročná tínedžerka. Veľmi sa mi páčila ich hudba, ale aj napriek tomu okrem Backstreet Boys u nás v detskej izbe nikto iný na plagátoch nevisel," prezradila s úsmevom v rozhovore pre agentúru SITA. Nakrúcanie klipu bolo podľa jej slov veľmi príjemné. "Rasťo má prirodzený herecký talent a piesne tvorí od srdca. To je pre mňa to najpodstatnejšie. No a zalietať si s ním v balóne, ktorá by to odmietla," priznala hlavná hrdinka videoklipu.  

Skupina týmto klipom dáva bodku za šesťdielnym video experimentom, v ktorom sa každý člen kapely objavil zvlášť. Hudobníci z Nocadeň totiž už minulý rok avizovali, že pesnička V nás nesie v sebe všetky esencie ich tvorby a tak sa pre ňu rozhodli vytvoriť niečo nezvyčajné. S nápadom série klipov prišiel líder kapely Rasťo Kopina.

"Je to náš osobný rekord v počte videí k jednej skladbe. Tento oficiálny je šiesty v poradí. Predchádzali mu klipy, v ktorých sa samostatne predstavili všetci členovia kapely a vytvorili sme ešte jeden abstraktný iba s dymom. Ktovie ako by to dopadlo, keby nás bolo v kapele viac," zavtipkoval spevák. Videoklip plný lásky a citu režírovali Jaro "Jaris" Vaľko a Ján Varchola.


Bubeník Nocadeň Peter Gufrovič považuje už prvé vypočutie demo nahrávky piesne V nás za veľký zážitok. "Niektoré naše pesničky mi časom zovšedneli, ale táto patrí k tým, ktoré milujem," prezradil. "Vedel som, že je a bude výnimočná. Jej sila tkvie v priamočiarosti a v tom, že sme zachytili emóciu, ktorú sme mali v skúšobni. Naše duše sú v nej tak trochu zaliate ako pečať," podotkol Gufrovič.

Klip vznikol v priestoroch košického ateliéru Woont, kde Nocadeň 30. mája pokrstia svoj najnovší album Pozemskí astronauti. Ešte predtým však pokrstia novinku aj v Bratislave, a to 23. mája v KC Dunaj.  O výsledný zvuk albumovej novinky sa postaral zvukový inžinier Vlado Meller, ktorý je držiteľom dvoch ocenení Grammy a spolupracoval s hudobníkmi ako Michael Jackson, Beyoncé či Shakira. 

Prečítajte si: Pozemskí astronauti vynášajú Nocadeň do nadpozemských sfér

Skupinu Nocadeň založili bratia Rasťo (spev) a Robo Kopinovci (gitara) v roku 1997. V kapele účinkujú aj basgitarista Boris Mihálik a bubeník Peter Gufrovič. Nocadeň má s najnovším albumom Pozemskí astronauti na konte šesť štúdioviek a jednu výberovku. Debutový eponymný album vydali v marci 2000. Neskôr nasledovali štúdiové nahrávky Slová už nevravia nič (2001), Katarzia (2003), Nestrieľajte do labutí (2006) a Ikony (2008). Výberovka Retrospektíva vyšla v roku 2006. Novinka Pozemskí astronauti vyšla 24. apríla tohto roku.

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Nocadeň