Švédska skupina Amon Amarth vystúpi 28. novembra v bratislavskej Refinery Gallery. V pomyselnom vikingskom dobyvateľskom korábe prinesie zmes škandinávskych melódií, dávnych príbehov a nový album Jomsviking.

Vstupujúc do 24. roka života hlásia Amon Amarth (pomenovaní podľa vulkánu zo Stredozeme J.R.R. Tolkiena), že napriek plnej sile je vrchol stále pred nimi. Celé sa to začalo ešte v roku 1998, kedy si ich album Once Sent From The Golden Hall podmanil celú rockovú scénu v domácom Švédsku. Príbehy zo severskej mytológie odeté do heavy-metalového šatu sa rýchlo šírili a dnes sú považovaní za jednu z najlepších kapiel svojho druhu. 

Živé vystúpenia plné energie a humoru, tajné príbehy z temnej minulosti rozprávané spevákom Johanom Heggom a šou, ktorá vyrazí dych - to sú hlavné atribúty Amon Amarth a zároveň kľúč k ich úspechu. Bratislavský koncert bude preto z kapacitných aj produkčných dôvodov v Refinery Gallery. Tento priestor ponúka veľkorysé podmienky pre plnohodnotnú šou kapely, pojme dostatočný počet návštevníkov a pritom si stale zachová dušu klubu, v ktorom sa bude dať 28. novembra atmosféra krájať len poriadne nabrúseným vikingským nožom.

Mohlo by vás zaujímať: Silný trojkoncert v Bratislave: Slayer, Bullet for my Valentine a Unearth!


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz, PR manažér usporiadateľskej agentúry Octopus Promotion.

Súvisiaci interpreti: Amon Amarth