Hudobník a producent Moby patrí už od 90. rokov k najvýraznejším postavám elektronickej scény. 30. septembra vydáva svoj jedenásty štúdiový album Innocents, na ktorom sa bude nachádzať aj aktuálny druhý singel The Perfect Life s hosťujúcim Wayneom Coyneom. Videoklip k nemu je plný podivných postavičiek oslavujúcich život.

Moby po pilotnom singli A Case For Shame s hosťujúcou speváčkou Cold Specks vypustil do sveta ďalšiu ochutnávku z nového albumu. Pieseň s výstižným názvom The Perfect Life doplnil aj originálnym videoklipom, v ktorom mu spevácky a herecky sekunduje Wayne Coyne, líder kapely The Flaming Lips. Dvojica prezlečená za mexických pouličných spevákov v sombrérach prechádza ulicami a stretáva zvláštnych ľudí, s ktorými napokon skončí tancujúc a spievajúc na slnkom zaliatej streche.

"Nápad na video The Perfect Life je vskutku jednoduchý. Wayne a ja v mariachi kostýmoch chodíme po meste a náhodne zbierame rozličných bezprávnych čudákov a vezieme ich električkou na obrovskú párty na streche s výhľadom na Los Angeles pri západe slnka," napísal Moby komentár k oficiálnemu videu.


Zrod pozitívne pôsobiaceho songu s hymnickým refrénom je pritom tiež len dielom jednoduchosti. "Napísal som Wayneovi SMSku a spýtal som sa ho - 'Čau, mám tu jednu pieseň, chceš v nej spievať?' A on mi o 30 sekúnd neskôr odpísal - 'Áno, pošli mi ju, bude to skvelé'," prezradil Moby o spolupráci so spevákom, s ktorým sa prvýkrát stretol v roku 1995, kedy on aj The Flaming Lips predskakovali na európskom turné kapely Red Hot Chili Peppers.

Na Mobyho novinke Innocents okrem Cold Specks a Waynea Coynea hosťujú aj Mark Lanegan zo Screaming Trees, indie-folkový spevák Damien Jurado alebo speváčka Skylar Grey spolupracujúca s Eminemom či Rihannou. Produkcie albumu sa ujal Mark Spike Stent, ktorý sa podieľal na albumoch U2, Muse, Massive Attack či Madonny. Je to po prvýkrát, čo Mobyho album produkuje niekto iný, ako on sám.

Tracklist albumu:

1. Everything That Rises
2. A Case For Shame (feat. Cold Specks)
3. Almost Home (feat. Damien Jurado) 
4. Going Wrong
5.The Perfect Life (feat. Wayne Coyne)
6. The Last Day (feat. Skylar Grey)
7. Don't Love Me (feat. Inyang Bassey) 
8. A Long Time, Saints 
10. Tell Me (feat. Cold Specks) 
11. The Lonely Night (feat. Mark Lanegan) 
12. The Dogs

Text: Hudba.sk (zdroj: Renáta Tomášová, Youtube.com)
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Flaming Lips, Moby