Speváčka Katarína Knechtová dnes ráno odpremiérovala nový singel s názvom Naveky. Hudbu a text si napísala sama, na finálnej podobe skladby však opäť spolupracovala so známym producentom Christianom Eignerom, ktorý je ako bubeník stálym členom koncertnej zostavy kultových Depeche Mode.

Speváčka, skladateľka a textárka Katarína Knechtová v novej skladbe spieva o tom, že ľudia, ktorých milujeme v nás naveky zanechajú svoj odraz. "Myšlienka piesne spočíva v mojom presvedčení, že ak niekoho milujeme a ten človek odíde z nášho života z akýchkoľvek dôvodov, niečo z neho si v sebe nesieme do konca života. Niečo z neho posúvame ďalej, do sveta, do iných ľudí, či už pocit, myšlienky... Jednoducho už naveky máme v sebe odraz človeka, ktorého sme milovali," spresnila Knechtová.

Katarína Knechtová, Christian Eigner Zdroj: archív Kataríny Knechtovej

Od spolupráce k priateľstvu

Oceňovaná speváčka si na spoluprácu opäť vybrala rakúskeho hudobníka Christiana Eignera, ktorý sa v minulosti ako producent podieľal aj na jej albume Tajomstvá (2012). Skladba Naveky sa nahrávala v Rakúsku, doma u Katky Knechtovej a v Studiu 7 v Prešove. Tentokrát bola spolupráca s kolegom legendárnych Depeche Mode, U2 či Georgea Michaela postavená nielen na profesionálnej, ale aj na kamarátskej rovine. Pri nahrávaní skladby si totiž Katka s Christianom užili aj grilovačku.

"Spolupracovala som opäť s Christianom Eignerom a zároveň s jeho priateľom Nikom Stoesslom. Skúšala som pracovať s ďalším producentom na inej piesni, ale Chris postavil latku veľmi vysoko a ja som nebola spokojná. Tak som mu poslala moju novú pieseň a poprosila ho o radu. Chytil sa toho, pretože sa mu veľmi páčila a o dva týždne som už bola v štúdiu. Tentokrát to bolo celkom iné, pracovali sme ako priatelia. V štúdiu u neho doma sme nahrávali a večer sme grilovali. Myslím, že tá pohoda je cítiť aj z nahrávky," dodala Katka.

K novej piesni plánuje Katarína Knechtová nakrútiť aj videoklip. Zároveň sa bude pripravovať na spoluprácu z úplne iného súdka - turné s formáciou Cigánski Diabli, v rámci ktorého navštívi až 15 slovenských miest. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na netradičné verzie hitov Za Tebou, Spomaľ, Muoj Bože, Naveky, Keby, Zmier svetlo s tmou či Hlava vinná, telo nevinné. Na vystúpeniach zaznie okrem skvelých výkonov Cigánskych Diablov na čele s cimbalovým majstrom a umeleckým vedúcim Ernestom Šarközim aj Katkin duet so Silviou Šarközi.


Katarína Knechtová & Cigánski Diabli Tour 2014:

12.10. - Rožňava
20.10. - Vranov nad Topľou
27.10. - Považská Bystrica
28.10. - Modra
29.10. - Bardejov
09.11. - Humenné
10.11. - Košice
11.11. - Trenčín
17.11. - Nitra
18.11. - Trnava
19.11. - Púchov
24.11. - Žilina
25.11. - Martin
03.12. - Piešťany
08.12. - Bratislava

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: archív Kataríny Knechtovej

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová