Spevák Bruno Mars sa s piesňou Locked Out Of Heaven opäť udržal na čele amerického singlového rebríčka Billboard Hot 100. Naproti tomu v rebríčku albumov Billboard 200 nastala zmena - na čelo sa pomerne prekvapujúco dostal kresťanský spevák Chris Tomlin.

Skladba Locked Out of Heaven, v ktorej spev Bruna Marsa miestami pripomína Stinga z čias The Police (pripomína v tom najlepšom zmysle slova), pochádza z jeho druhého albumu Unorthodox Jukebox, ktorý vyšiel 10. decembra. 27-ročný rodák z Honolulu s ňou singlovému rebríčku kraľuje už šiesty týždeň za sebou. A treba povedať, že zaslúžene - ide o jeden z najvydarenejších súčasných hitov.


Na dvojke medzi singlami je Macklemore, Ryan Lewis a Wanz so singlom Thrift Shop, ktorý pred dvoma týždňami debutoval v top 10 na desiatej priečke. Zo štvorky na trojku postúpila coloradská folk-rocková formácia The Lumineers s hitom Ho Hey. Na štvorke je americká country-popová speváčka Taylor Swift s piesňou I Knew You Were Trouble a prvú päťku uzatvára barbadoská speváčka Rihanna so singlom Diamonds. Do top 10 sa opäť nedostala žiadna novinka, no po prvý raz je v najlepšej desiatke skladba Don't You Worry Child od formácie Swedish House Mafia a Johna Martina.  

Albumový rebríček dobyl kresťanský spevák

Hudobník Chris Tomlin, ktorý vo svojich textoch rozoberá veci súvisiace s kresťanskou vierou, po prvý raz v kariére dobyl americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu to s nahrávkou Burning Lights (2013), z ktorej od 7. do 13. januára predal v USA 73-tisíc kópií. Tento album je len štvrtou "kresťanskou" nahrávkou, ktorá sa dostala na čelo amerického rebríčka.

Aj na druhej priečke je novinka, konkrétne nahrávka Notes From the Underground (2013) od kalifornskej rockovej formácie Hollywood Undead. Aj pre ňu je to kariérne maximum, keďže najvyššie bola predtým na štvrtej priečke s predchádzajúcim albumom American Tragedy (2011). Z jednotky na trojku klesla minulotýždňová jednotka - soundtrack k filmovému muzikálu Bedári (2012), na ktorý prispeli Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter alebo Amanda Seyfried.

Z noviniek sa do top 10 dostali ešte Black Veil Brides s albumom Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones (2013) a Dropkick Murphys so štúdiovkou Signed and Sealed in Blood (2013).

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v rebríčkoch Billboard Hot 100 a Billboard 200

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.billboard.com.

Zdroj: SITA
Foto: James Mooney - Brunomars.com

Súvisiaci interpreti: Bruno Mars