Skupina Major Lazer už o niekoľko týždňov prvýkrát vystúpi na Kube. Diplo a spol. oznámili, že odohrajú 6. marca koncert v Havane pred americkou ambasádou na Tribuna José Martí. Vstup na koncert, ktorý má byť predzvesťou májového hudobného festivalu Musicabana, bude voľný.

Major Lazer budú prvou veľkou hviezdou, ktorá zavíta na Kubu po minuloročnom uvoľnení vzájomných vzťahov s Amerikou. Skupina sa chce počas návštevy krajiny stretnúť s miestnymi študentami hudby a zahrať si s lokálnymi hudobníkmi.

"Kuba zohrala dôležitú úlohu v mojom hudobnom smerovaní," hovorí producent a zakladateľ formácie Diplo. "Mala silný vplyv na kultúru v celom svete a zvlášť na niekoho, kto vyrastal na Floride, ako ja. Kubu vnímam ako jedno z najdôležitejších hudobných centier a som poctený, že tam s Major Lazer môžeme vystupovať." 

Major Lazer nedávno vydali reedíciu albumu Peace Is The Mission (2015), z ktorého pochádza aj veľký letný hit Lean On. Nahrávku v rámci nového vydania rozšírili o niekoľko skladieb. Jednou z nich je aj aktuálny singel Light It Up v remixovej verzii, v ktorej hosťuje britský muzikant Fuse ODG.


Infomrácie a foto pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.

Súvisiaci interpreti: Major Lazer