Anglický spevák a hudobník John Lydon vydá knihu Mr Rotten’s Songbook. Novinka bude obsahovať texty všetkých piesní, ktoré interpret napísal, a to vrátane skladieb pre už nefungujúcu kapelu Sex Pistols a jeho súčasnú formáciu Public Image Ltd.

Publikácia bude obsahovať tiež ilustrácie 60-ročného muzikanta, ktorý je známy aj ako Johnny Rotten. Spevník bude mať 300 strán a na trh sa dostane 31. marca v limitovanej edícii 1000 kusov s autorovým podpisom.

John Joseph Lydon sa preslávil ako spevák kapely Sex Pistols, ktorá sa stala ikonou punk rocku, hoci vydala len jednu štúdiovku Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols (1977). Z nej pochádzajú známe skladby ako Anarchy in the U.K., God Save the Queen alebo Holidays in the Sun. Nahrávka dobyla UK Chart. V roku 2006 bola kapela uvedená do Rock'n'rollovej siene slávy.

V roku 1978 spevák založil formáciu Public Image Ltd., s ktorou vydal v roku 2015 zatiaľ posledný, desiaty album What the World Needs Now.... Medzi úspešné single kapely patria napríklad Public Image, This Is Not a Love Song, Rise či Disappointed. Lydon uviedol v roku 1997 na trh sólový album Psycho's Path.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com)
Foto: Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Public Image Limited, Sex Pistols