Anglický hudobník Jake Bugg zverejnil novú skladbu On My One, ktorá je prvým singlom z jeho pripravovanej tretej štúdiovky. Novinku si priaznivci môžu vypočuť na Youtube alebo zdarma stiahnuť zo spevákovej oficiálnej webstránky.

Názov ani termín vydania albumu zatiaľ nie je známy, Jake Bugg však ešte v novembri oznámil, že jeho nahrávanie už takmer dokončil. Predtým v lete prezradil, že na novom albume spolupracuje aj s Michaelom "Mike D" Diamondom, členom už nefungujúcej americkej hip-hopovej formácie Beastie Boys.


21-ročný hudobník, celým menom Jake Edwin Kennedy Bugg, pochádza z Nottinghamu. Na gitaru sa začal učiť hrať ako dvanásťročný. Keď mal 17 rokov, BBC mu umožnila vystúpiť na jednom z menších stageov na slávnom festivale Glastonbury, pretože už v tom čase mal podpísaný kontrakt s vydavateľstvom Mercury Records.

V kariére mu okrem iného pomohlo, že jeho pieseň Country Song si pre reklamu vybral jeden anglický pivovar. Zviditeľnil sa aj v programe Later... with Jools Holland. Svoj prvý, eponymný album vydal v októbri 2012, pričom s ním debutoval na prvej priečke UK Chartu. V novembri 2013 fanúšikom ponúkol druhú štúdiovku s názvom Shangri La, ktorú produkoval Rick Rubin.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Jakub Horbaj - archív Hudba.sk