Jeden z najznámejších a medzinárodnej najúspešnejších talianskych spevákov Drupi je ďalším ohláseným hosťom obľúbeného rodinného festivalu Lodenica. Ten sa koná už tradične na záver festivalového leta v piešťanskej lodenici.

Giampiero Anelli známejší pod umeleckým menom Drupi sa narodil 10. augusta 1947 a ako čerstvý sedemdesiatnik vystúpi v prvú septembrovú sobotu na najväčšom slovenskom country, folkovom a trampskom festivale, ktorý sa posledné roky stále viac otvára aj pre ďalšie hudobné štýly. Nezameniteľným poznávacím znakom tejto talianskej legendy je spevákov exotický, hlboký a chrapľavý hlas.

V našich končinách sa preslávil najmä duetom so speváčkou Hanou Zagorovou pod názvom Setkání. Fanúšikovia si však obľúbili aj jeho hity ako Piccola e fragile, Sereno e, Sambario, Due, Come va, či Soli. Jeho sólová kariéra odštartovala už v roku 1973, ako inak, na festivale San Remo, no nebol to veľkolepý štart. So skladbou Vado via tam vôbec neuspel, no o niekoľko mesiacov neskôr si to dokonale vynahradil na medzinárodnej scéne. Pieseň sa totiž stala hitom vo Veľkej Británii, kde sa stal Drupi jedným z mála úspešných talianskych interpretov.

Festival Lodenica 2017 sa uskutoční od 31. augusta do 2. septembra v areáli autokempingu piešťanskej lodenice. Trojdňové permanentky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk v cene 20 eur, jednodňové vstupenky sa predávajú za 17 eur a k dispozícii sú aj trojdňové VIP permanentky za 50 eur. Okrem Drupiho hitov a skôr ohlásenej formácie Creedence Clearwater Revived sa fanúšikovia môžu tešiť aj na overených hostí festivalu ako sú Lenka Filipová, Taxmeni, Miki Ryvola a Nezmaři a mnoho ďalších.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér festivalu Ján Kakaščík.

Súvisiaci interpreti: Drupi