Telekom Electronic Beats a Volkswagen ohlásili víťaza európskej súťaže Yellofier Remix Contest. Stal sa ním po hlasovaní verejnosti a finálnom výbere odborníkov Adriano Capizzi.Skladba bude súčasťou Electronic Beats Compilation 2014 a naživo bude prezentovaná počas akcie "electrified! The e-mobility weeks by Volkswagen" v Berlíne.

Festival Telekom Electronic Beats a automobilka Volkswagen vo februári 2014 vyhlásili európsku súťaž, do ktorej sa mohol prihlásiť naozaj každý a zremixovať pesničku Move, Dance, Electrified od známych hudobníkov Yello. Jedinou podmienkou súťaže bolo vytvorenie remixu za pomoci mobilnej aplikácie Yellofier VW, ktorá bola voľne dostupná pre iOS ako aj Android.

Za najlepšie skladby hlasovala do konca februára verejnosť na Yellofier.com. Z 50 najlepších skladieb následne vybrala víťaza porota zložená z Borisa Blanka, zakladateľa a člena švajčiarskeho avantgardného dua Yello, ako aj ďalších expertov z radov Electronic Beats a firmy Volkswagen.

Švajčiar Adriano Capizzi z mesta Bischofszell vytvoril chytľavú verziu skladby Yello s názvom XXIPAHA Remix, ktorá oslovila porotu najviac. Vyhral tak nielen auto Volkswagen e-up! a výlet na ľubovoľný Electronic Beats Festival, ale aj živé prezentovanie svojej skladby počas otvorenia podujatia "electrified! The e-mobility weeks by Volkswagen" spolu s Borisom Blankom a Dietrom Meierom.

Skladbu nájdete na pripravovanej Electronic Beats Compilation 2014, ako aj na webstránke Yellofier.com. Okrem toho sú k dispozícií aj vlastné aplikácie Electronic Beats - EB Video App a EB Radio App. Obe sú dostupné pre platformy iOS a Android.

Yellofier - remixovanie skladby Zdroj: PRPopulárna aplikácia Yellofier

Electronic Beats (EB) je medzinárodný hudobný program vytvorený spoločnosťou Telekom. Všetky jeho aktivity zdieľajú spoločný virtuálny domov na adrese electronicbeats.net, kde najnovšie informácie o hudobníkoch a podujatiach striedajú reportáže na témy ako cestovanie, umenie, dizajn či fashion. Portál, venovaný dianiu okolo progresívnej hudby, obsahuje aj EB Radio, ktoré vysiela nepretržite 24 hodín, a EB Video. Obe sú zároveň podporované vlastnými mobilnými aplikáciami pre iOS a Android.

Electronicbeats.net ponúka tiež Electronic Beats TV, Youtube kanál, ktorý obsahuje kompletné video materiály vrátane živých vystúpení z EB festivalov, ako aj rozhovory a fíčre z magazínu Slices. Mediálne portfólio uzatvára zberateľský produkt mnohokrát oceňovaného tlačeného EB magazínu, ktorý vychádza štvrťročne vo vybranej distribúcii.  

Pre viac informácií navštívte www.electronicbeats.net.

Zdroj: PR