19-ročná kráska z Fínska, ktorá sa vďaka napodobňovaniu rôznych jazykov stala virálnou senzáciou, zverejnila nové video. V ňom ukázala, že jazykový talent má veľmi blízko k hudobnému a predviedla spev v štrnástich rôznych štýloch. Vypočujte si, ako znie pop, opera či "hipster indie" v podaní talentovanej (ne)speváčky.

Sara Maria Forsberg, prezentujúca sa pod menom Smoukahontas, po veľkom úspechu svojich "jazykových videí" opäť prekvapila. Vo videu s názvom One Girl, 14 Genres (Jedno dievča, 14 žánrov) interpretuje rôzne hudobné štýly - okrem populárnych žánrov, ako sú R&B, jazz, indie pop alebo rap, predviedla aj muzikálový spev, tradičný indický spev, fínsku hitovku, šláger z Východného bloku, či spev na štýl francúzskeho pouličného umelca z roku 1904.

O jej zmysle pre humor a celkovom nadhľade svedčí aj fakt, že niektorými spievanými textami zároveň vtipne opisuje jednotlivé žánre. "Nemám melódiu, ale to je jedno, lebo je to hipsterské," spieva v rámci prezentácie žánra "hipster indie". Napokon však ukázala aj "prijateľný hipster štýl" á la Regina Spektor.


Pozvanie k Ellen DeGeneres aj na univerzitu

Sarino nové video si za necelý týždeň od zverejnenia pozrelo takmer 2,5 milióna ľudí. Neustále rastúcej popularite sa však tešia aj staršie videá, v ktorých napodobňuje rôzne jazyky a bravúrne pritom zvláda prácu s výslovnosťou, intonáciou, rytmom i melódiou reči. Práve tieto kvality sú rovnako dôležité nielen pri speve, ale aj pri učení sa rôznych prízvukov.

No hoci znie v každom jazyku plne autenticky, samotný obsah jej rozprávania väčšinou nedáva zmysel. "Chcela som iba ukázať, ako niektoré jazyky vnímajú cudzinci. Sama seba považujem za cudzinca, keďže nimi nehovorím," uviedla Forsberg na margo svojho prvého "jazykového videa", ktoré si pozrelo už takmer 10 miliónov ľudí.

Sara Maria Forsberg alias Smoukahontas Zdroj: Youtube

Po zverejnení svojho najnovšieho počinu so 14 rôznymi hudobnými žánrami sa mladej Fínke začali hrnúť ponuky z celého sveta. Okrem pracovných príležitostí sa jej ozvala dokonca aj slávna americká moderátorka Ellen DeGeneres, ktorá ju pozvala do svojej šou. Jedna z univerzít v Helsinkách jej zase ponúkla štúdium jazykovedy. Podľa vlastných slov však zostáva pri zemi a aktuálne pracuje na ďalšom videu.

TIP: Neuveriteľné video: Talentovaná komička spieva známy hit hlasmi 19 speváčok!


Text: Hudba.sk (zdroj: Youtube, Yle.fi)
Foto: Youtube