Zostávajúca štvorica adeptov na titul SuperStar sa v nedeľu bude musieť popasovať so situáciami, ktoré ešte v rámci finálovej fázy nemali možnosť okúsiť. Jednou z nich je spievanie známych piesní vo dvojiciach, druhou výzvou sú skladby, ktoré pre finalistov v online hlasovaní vybrali diváci.

Najočakávanejšie budú zrejme duetá, ktoré odznejú až ku koncu prenosu. Posledný Slovák v súťaži Štefan Pčelár si zaspieva s favorizovaným Adamom Kukačkom pieseň Don't Let The Sun Go Down On Me, ktorú vydal Elton John v roku 1974 a o 17 rokov neskôr ju oprášil v slávnej spolupráci s Georgeom Michaelom.


Sabina Křováková a Martin Šafařík naopak zavítajú do vôd súčasnej pop music a odspievajú spolu aktuálny hit Stay, na ktorom hviezdna Rihanna spolupracuje s menej známym indie-popovým spevákom Mikky Ekkom. Balada, ktorá je už niekoľko týždňov v prvej desiatke hranosti v slovenských rádiách, vyvolala nemalý rozruch najmä po zverejnení jemne erotického videoklipu.


Jednotliví finalisti okrem toho ponúknu aj po dve piesne odspievané samostatne. Jedna z nich je pritom výsledkom online hlasovania na stránkach televízií Nova a Markíza, kde sa mohli fanúšikovia zúčastniť rozhodovania o výbere skladieb pre tento finálový večer. Vďaka nim bude Kukačka spievať Roya Orbisona, Pčelár sa potrápi so súčasným hitom Impossible, ktorý v rádiách boduje v coververzii Jamesa Arthura, Křováková sa môže tešiť na svoju obľúbenkyňu Janis Joplin a Šafařík sa zahrá na Elvisa. Podrobnosti si pozrite nižšie, hosťom deviateho finálového kola bude účastník predchádzajúcej série Michal Šeps.

Adam Kukačka (CZ)

1. Roy Orbison - Oh, Pretty Woman
2. Kurt Nilsen - She's So High

Adam Kukačka postúpil do finále SuperStar Zdroj: Superstar2013.nova.cz
Štefan Pčelár (SK)

1. Shontelle - Impossible (verzia Jamesa Arthura)
2. Sunrise Avenue - Hollywood Hills


Štefan Pčelár postúpil do finále SuperStar Zdroj: Superstar2013.nova.cz
Sabina Křováková (CZ)

1. Janis Joplin - Cry Baby
2. Adele - Rolling In The Deep

Sabina Křováková postúpila do finále SuperStar Zdroj: Superstar2013.nova.cz
Martin Šafařík (CZ)

1. Elvis Presley - Love Me Tender
2. Jason Derulo - In My Head

Martin Šafařík postúpil do finále SuperStar Zdroj: Superstar2013.nova.cz

Zoznam skladieb pre Hudba.sk poskytol Peter Debnár, PR manažér TV Markíza.

Foto: TV Markíza