Popová diva si teda vie vypýtať. Lady Gaga za emotívny prednes slávnej Lennonovej balady Imagine zinkasovala dva milióny amerických dolárov. Ukrytá za kvetmi vyzdobeným klavírom však mnohým vtisla myšlienku, či to za tých päť minút stálo.

Lady Gaga dokáže vyťažiť z finančných príležitostí. Počas piatkového (12.6.) slávnostného otvorenia historicky prvého ročníka Európskych hier 2015 v azerbajdžanskom Baku vystúpila na miestnom štadióne pred desaťtisíckami divákov za 2 milióny dolárov. V jednoduchých bielych šatách prešla ku klavíru pokrytému rozkvitnutými kvetmi a zaspievala baladu o mieri Imagine z pera už nežijúceho britského speváka, geniálneho skladateľa a člena legendárnej rock'n'rollovej skupiny The Beatles, JohnLennona.

Celé vystúpenie trvalo niečo vyše päť minút, je plné vibrát a vysokých tónov, čím väčšinou excentrická speváčka obľubujúca kontroverzné kostýmy a okázalé šou prekvapila. Stavila na jednoduchosť, no samotný spevácky prejav miestami pôsobí akoby chcela silou-mocou všetkým dokázať, že jej kvality sú hodné ceny, ktorú si za vystúpenie vypýtala. Podľa mnohých fanúšikov aj kritikov je totiž dvojmiliónový honorár za odspievanie jednej coververzie prehnaný. Najmä ak sa dá do kontrastu so symbolickou librou, ktorú si vypýtal Paul McCartney za vystúpenie na Letných olympijských hrách 2012 v Londýne.

Na druhej strane, on to robil pre svoju krajinu, kým popová hviezda z USA prišla na pozvanie organizátorov z krajiny, ktorá si to vďaka ropnému priemyslu môže dovoliť. "Určite bolo na štadióne mnoho ľudí, ktorí by tvrdili, že sa viac ako oplatila, no bolo by fér povedať, že sa mohla aj trochu viac centralizovať v rámci svojej úlohy namiesto toho, aby sa skrývala za kríkom," napísal o jej vystúpení publicista Liam Morgan z portálu Inside the Games.

 
Autor: Marek Majzon (zdroj: Armenpress.com, Insidethegames.biz)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: John Lennon, Lady Gaga