Vydavateľstvo Rhino obnovuje legendárne vystúpenie skupiny The Doors z 5. júla 1968, aby vytvorilo remastrovanú remixovanú verziu. Fanúšikovia tak dostanú možnosť získať Live At The Bowl '68 vo formáte DVD, Blu-Ray, digitálneho videa či audia, CD a double LP už 23. októbra.

Skupina The Doors sa zúčastnila množstva osláv pri príležitosti Dňa nezávislosti - záznam z ich vystúpenia v Hollywood Bowl z 5. júla 1968 je však považovaný za najlepší. Rhino po prvý raz v histórii starostlivo obnovilo túto jedinečnú snímku z pôvodných negatívov. Zvuk z originálnych multi-trackových stôp zremastroval inžinier Bruce Botnick.

Live At Bowl '68 bude obsahovať tri doteraz nevydané piesne z uvedeného vystúpenia. Technické problémy s nahrávaním skladieb Hello, I Love You, The WASP a Spanish Caravan zabránili skupine v ich dávnejšom vydaní. Starostlivá renovácia zvuku však zabezpečila, aby v najnovšej verzii nechýbali. Vďaka tejto skutočnosti sa titul môže pýšiť tým, že po prvý raz zaznamenáva koncert v plnom rozsahu.

V rámci DVD budú zahrnuté aj bonusy Echoes From The Bowl – obraz cesty The Doors až do Hollywood Bowl, Reworking The Doors – hĺbkový pohľad do výroby renovovaného filmu, a na záver tri vystúpenia: Wild Child z The Smothers Brothers Show z roku 1968, Light My Fire z The Jonathan Winters Show z decembra roku 1967 a verzia Van Morrisonovej piesne Gloria so špeciálnymi vizuálmi.
     
The Doors - Light My Fire (live @ Hollywood Bowl, 1968)

Zdroj: TASR
Foto: Facebook.com/thedoors

Súvisiaci interpreti: The Doors