Americký raper Snoop Dogg v apríli vydal reggae album Reincarnated ako Snoop Lion, no podľa aktuálnych informácií chystá na záver roka ešte jeden album - opäť v inom štýle a opäť pod iným menom. Pod pseudonymom Snoopzilla spojil svoje sily so spevákom a producentom menom Dâm-Funk, ktorý je priekopníkom moderného funku.

Album s názvom 7 Days Of Funk vyjde 10. decembra, pričom dvojica z neho už predstavila singel Faden Away. "V mojej hudbe boli funkové vplyvy počas celej mojej kariéry. Dâm-Funk je pán. Udržuje funk nažive a vedel som, že som sa s ním musel dať dokopy," hovorí Snoop, pre ktorého bude tento album prvou nahrávkou s jediným producentom od debutu Doggystyle (1993).

"Snoop presne vedel, na čo myslím bez toho, aby som to musel vysloviť. Podľa toho poznáte, že si s niekým rozumiete po umeleckej stránke. Je to hip-hop, ale je v tom taktiež počuť hudba, na ktorej sme vyrastali, či už sú to Zapp, Evelyn 'Champagne' King alebo Patrice Rushen," uviedol Dâm-Funk, vlastným menom Damon G. Riddick.

Dâm-Funk & Snoopzilla - Faden Away

Snoop Dogg, vlastným menom Calvin Cordozar Broadus Jr., debutoval v roku 1993 albumom Doggystyle. Nasledovali nahrávky Tha Doggfather (1996), Da Game Is To Be Sold, Not To Be Told (1998), No Limit Top Dogg (1999), Tha Last Meal (2000), Paid Tha Cost To Be Da Boss (2002), R&G (Rhythm & Gangsta): The Masterpiece (2004), Tha Blue Carpet Treatment (2006), Ego Trippin' (2008), Malice N Wonderland (2009) a Doggumentary (2011). Jeho zatiaľ poslednou štúdiovkou je spomínaný reggae album Reincarnated (2013), ktorý vydal pod pseudonymom Snoop Lion.

Na svojom konte má tiež spoločný album Mac & Devin Go To High School (2011) s Wiz Khalifom, ktorý bol zároveň soundtrackom k rovnomennému filmu. V ňom obaja rapperi stvárnili hlavné úlohy. Snoop Dogg sa ako herec predstavil tiež v snímkach Training Day (2001), Starsky a Hutch (2004), Keď to rachne, zahučíme (2004) alebo Nájomníci (2005). Rapper bol už 15-krát nominovaný na cenu Grammy, zatiaľ však ani raz neuspel.

Zdroj: Snoopdogg.com, SITA (Digitalspy.co.uk, archív), pm
Foto: Facebook.com/snoopdogg

Súvisiaci interpreti: Snoop Dogg