Anglická hudobníčka PJ Harvey zverejnila videoklip ku skladbe The Community Of Hope, ktorá mala premiéru 10. marca na BBC Radio 6 Music. Novinka sa bude nachádzať na albume The Hope Six Demolition Project, ktorý vyjde 15. apríla.

O réžiu klipu sa postaral fotograf Seamus Murphy. Video pozostáva z montáže záberov nakrútených vo Washingtone, konkrétne v štvrti, kde sa realizoval projekt sociálneho bývania s názvom Hope VI. Na konci videa skupina ľudí spieva text piesne v miestnom kostole.


PJ Harvey z očakávanej štúdiovky The Community Of Hope predtým predstavila prvý singel The Wheel, ku ktorému ponúkla aj videoklip so zábermi z Kosova. Album bude obsahovať dovedna jedenásť skladieb, ktoré speváčka zložila v rokoch 2011 až 2014 počas spoločných ciest s už spomínaným Seamusom Murphym do Kosova, Afganistanu či Washingtonu. V rovnakom období pracovali aj na zbierke poézie The Hollow Of The Hand (2015).

Nový album, ale aj svoju staršiu tvorbu príde 46-ročná umelkyňa predstaviť aj na 20. ročníku festivalu Pohoda, ktorý sa uskutoční od 7. do 9. júla na letisku v Trenčíne.

Pozrite si trailer k albumu The Hope Six Demolition Project:


Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív), Hudba.sk
Foto: AP Photo/Polfoto/Jakob Joergensen

Súvisiaci interpreti: PJ Harvey