Kapela No Name prichádza pár dní pred začiatkom turné s ďalším videoklipom z nového albumu V pôvodnom znení. Vznikol ku skladbe, ktorá je čokoľvek len nie prvoplánovou singlovou voľbou a v mainstreamových rádiách ju zrejme počuť nebudete. Pesnička Studený štart má totiž introspektívny text a hudobne jej namiesto výrazných melódií dominuje postupné rozvíjanie klavírnych a gitarových motívov na pozadí dominantného zvuku basgitary a pulzujúceho rytmu.

Hudbu aj text zložil Roman Timko, ktorý má na konte väčšinu skladieb na aktuálnom albume V pôvodnom znení. Introspektívnu skladbu sprevádza náležite atmosférický videoklip plný abstraktných až surreálnych obrazov a moderných technológií, ktorého autorom je režisér Juraj Lehotský

"Ak platí, že s jedlom rastie chuť, tak u nás je to stonásobne. Tým, že sme v rámci príprav na turné v totálnom finále, prichádzajú nápady a ďalšie úrovne kreativity spojené s novým albumom. Počas výroby vizualizácií na turné prišiel režisér Juraj Lehotský s nápadom klipu k piesni Studený štart," prezradil líder kapely Igor Timko.

Pre kapelu netradične snový vizuál vznikol len nedávno, keď sa No Name stretli so svojím tímom vo Vysokých Tatrách, aby sa tri dni intenzívne venovali finálnym postprodukčným prácam na turné. Práve pri kreovaní koncertných vizuálov napadli Jurajovi Lehotskému obrazy pre videoklip Studený štart.

"Začali sa diať neuveriteľné veci, genialita Juraja Lehotského v priamom prenose. Hra so svetlom, s premietačkou, efekty, voda a k tomu technológie, ktoré dnes dokážu fantasticky slúžiť, za podmienky, že viete, čo chcete. Klip vyzerá súčasne, dokonale vyjadruje stav ľudskej mysle. Myšlienky, vplyvy, flashbacky, nie je skrátka jednoduché, roztriediť si vlastné myšlienky," konštatuje Igor Timko, ktorý si spoluprácu s režisérom Jurajom Lehotským nevie vynachváliť.

"Spolupracuje sa nám perfektne, až pri exponovaných situáciách zistíš, kto pracuje so skutočným nasadením a kto dokáže doslova vykúzliť len vďaka kreativite a skúsenostiam z nemožného jedinečné. Mať k dispozícii obrovský štáb a všetky vymoženosti po ruke je jedna vec, ale byť z fleku plný inšpirácie a vzápätí vymyslieť, ako zrealizovať svoje myšlienky, je proste neuveriteľná šikovnosť. Juraj Lehotský je nevyčerpateľná studnica nápadov," dodáva spevák.

Igor Timko a Juraj Lehotský, Vysoké Tatry, 2024 Zdroj: archív skupiny

Novinku Studený štart aj veľké hity ako Žily, Lekná, Prvá, Ty a Tvoja sestra alebo Ďakujem, že si, odpáli skupina na jarnom turné No Name & Nocadeň – V Pôvodnom znení tour 2024, ktoré odštartuje už tento týždeň v Košiciach (21.3.) a Bratislave (23.3.). V apríli sa skupiny presunú do Českej republiky, kde vystúpia v Ostrave, Brne a Prahe. Posledné lístky na koncert v Bratislave sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Jarné termíny koncertov No Name a Nocadeň:

  • 21. 3. – Košice, Športová hala Stará Jazdiareň – vypredané
  • 23. 3. – Bratislava, Športová hala Pasienky – vstupenky
  • 5. 4. – Ostrava, Hala Tatran
  • 11. 4. – Brno, Sono Centrum – vypredané
  • 12. 4. – Brno, Sono Centrum
  • 20. 4. – Praha, O2 Universum

Všetky informácie o skupine No Name nájdete na oficiálnych stránkach www.no-name.sk a www.facebook.com/noname.sk.

Text: Hudba.sk (zdroj: TS / Nora Krchňáková)

Súvisiaci interpreti: No Name