Folk-popový spevák Voxel počas niekoľko málo mesiacov zabodoval v Čechách hneď s niekoľkými hitmi. Po piesňach V síti, Superstar, Trip nedávno zverejnil svoju prvú baladu 5. song. Tieto piesne tvoria kostru debutového albumu All Boom!, ktorý vyjde 9. mája.

Ako sám Voxel uvádza, piesne vznikali v priebehu niekoľko mesiacov a mapujú jeho cestu od elektropopu až k pesničkárskej a akustickej  polohe. Hudba je väčšinou Voxelova a texty napísal autorský parťák  Pokáč ("Jsme něco jako Lennon a McCartney pro chudé." J). Hudbou prispel tiež producent Dalibor Cidlinský a v dvoch prípadoch s textom vypomohol  Ondřej Ládek (Xindl X). All Boom! sa nahrával viac-menej v štúdiu DC SOUND u Dalibora Cidlinského, ktorý spolupracoval napr. s Tomášom Klusom, Jarkom Nohavicom, Xindlom X.
 
"Vydanie albumu je pre mňa malým, čo malým, veľkým sviatkom, pretože pesničky na ňom sú staršie ako dva roky a až teraz cítim tú pravú chvíľu ich vydať. Mapuje totiž moju cestu určitého uvedomenia. Nakoľko ide o môj debutový album, teším sa kedy bude vonku. Interpret bez dosky nie je celkom právoplatným interpretom a ja som zvedavý, ako ľudia piesne z nej uchopia, či to bude prerod, prípadne ju odsúdia. Či to bude tak alebo tak, som pripravený na všetko, pretože nie je nad životnú skúsenosť. A v hudbe to platí dvojnásobne," komentuje vydanie albumu Voxel.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová.