Michael Szatmary je bývalý televízny spravodajca, novinár a v súčasnosti najmä stand-up komik. Popri vystúpeniach v kluboch či v televízii však ďalej priebežne realizuje aj svoje skladateľské ambície. K svojej novej skladbe Run v týchto dňoch zverejnil videoklip.

Námet, réžiu aj strih zveril do rúk mladého a talentovaného filmového umelca Romana Stráňaia. "Je to príbeh nezodpovedného dievčaťa, ktoré konečne začína čeliť svojim rozhodnutiam. Postupne sa jej vynárajú spomienky na detstvo a vzťahy," hovorí mladý režisér. Postupom času si začína uvedomovať chyby a zistí, že pred omylmi a hriechmi neujde. "Hľadá si cestu domov, žiada odpustenie," dodáva Stráňai.

Videoklip nakrúcali v lesoch za Častou kvôli atmosfére neskoro v noci. "Ponurý dej má evokovať život ľudí, ktorí si neuvedomujú, čo znamená zodpovednosť a úcta k blízkym. Život je totiž krátky a nikdy nevieme, kedy a kde sa ten náš práve skončí. A či má pieseň šťastný koniec? Treba si pozrieť klip do konca," myslí si autor piesne Michael Szatmary.


Michael Szatmary ako muzikant pôsobil vo viacerých kapelách, vystupoval ako dídžej a je autorom hudby k počítačovým hrám či divadelným predstaveniam. Medzi svoje najväčšie hudobné úspechy zaraďuje predskakovanie na bratislavských koncertoch kapiel Erasure a Camouflage.

V posledných rokoch ste mohli jeho meno počuť najmä v súvislosti so stand-up comedy show Silné reči, kde sú jeho kolegami zakladateľ tejto úspešnej značky Ján Gordulič, Tomáš Hudák, či Juraj "Šoko" Tabaček.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Michael Szatmary.

Súvisiaci interpreti: Michael Szatmary