Česká kapela Android Asteroid vydáva nový album s názvom Íkaros. Novinka je vraj iná ako ich prvá eponymná štúdiovka, ktorá vznikla vlani v legendárnych štúdiách Abbey Road. Album, ktorý v sebe spája zvuk cimbalu s prvkami typickými pre africký kmeň Joruba, pokrstia vo štvrtok 18. decembra v pražskom Lucerna Music Bare.

"Fricek z Mníchova má heligónku, bluesman z Mississippi gitaru alebo piano a my? My máme cimbal. Hovorili sme si, že by sme ho chceli použiť, iba sme nevedeli ako," vyjadrili sa Android Asteroid. Napokon spojili zvuk moravského cimbalu s africkými prvkami. Ako sami uvádzajú, atmosféra je pre nich na prvom mieste.

Kapela netradične postupovala pri nahrávaní celého albumu. V štúdiu pustili ostatným hudobníkom do slúchadiel opakujúce sa melódie, aby ich vtiahli do nálady. To, čo počas počúvania sami zahrali, sa napokon stalo súčasťou albumu Íkaros. "Táto hudbe je ďalej než čokoľvek, čo sme doteraz urobili," vyjadrili sa na margo novinky členovia skupiny.


Formáciu Android Asteroid tvoria pražskí producenti Jan Pospíšil a Tomáš Konůpka. Na koncertoch ich však sprevádzajú aj Viliam Béreš, Lukáš Martinek, Marek Minárik, Jan Steinsdörfer, Josef Fečo, Annamária d'Almeida, Nero Scartch či Miloš Dvořáček. Nový album Íkaros nahrali v Studiu Svárov pod dohľadom Lukáša Martinka. O finálny mastering sa v New Yorku postaral držiteľ Grammy Tom Coyne.

Tracklist albumu Android Asteroid - Íkaros:

1. Great Adventure
2. Best Regards As Soon As Possible
3. God's On Tour
4. Good News
5. Illusionist
6. New Beginning
7. Íkaros
8. The Fall
9. Synchronize
10. Run
11. 4D
12. Go

Zdroj: SITA, Indies Scope
Foto: Ondřej Janů