Skupina Hex pripravila pre svojich fanúšikov skutočnú zberateľskú lahôdku. Výberovku svojich najväčších hitov Všetko najlepšie 2013-1992 vydáva v limitovanej edícii na dvoch červených vinylových platniach.

Výberovka Všetko najlepšie 2013-1992, ktorá obsahuje aj jeden z najväčších slovenských hitov posledných rokov Keď sme sami, pôvodne vyšla v podobe knihy s príbehom kapely a dvoj-CD. Náklad unikátnej kompilácie, na ktorej známe skladby Hexu prespievali aj spriaznené kapely, sa však už tretíkrát vypredal, a tak sa kapela rozhodla fanúšikom ako ďalšiu chuťovku ponúknuť exkluzívny dvojvinyl, ktorým sympatickí hudobníci urobili radosť aj sebe samým. Aj ich totiž zasiahol rastúci trend popularity platní.

Debut Hexu na vinyle je dnes raritou

"Na Vianoce 2013 som si kúpil gramofón, aby som oprášil zbierku vinylov z mladosti a pokúpil nejaké nové. A zistil som, že je to veľmi príjemná zábavka. V dnešnej uponáhľanej dobe sa na chvíľu zastaviť, pustiť platňu a aj si ju celú vypočuť bez preskakovania piesní. Navyše v dobe streamingu, ked už ani CD ani download nemá zmysel, je to pekná cesta, ako kúpou vinylu podporiť obľúbeného interpreta. Počúvanie hudby z platní znie príjemne, páči sa mi to praskanie a analógový zvuk," hovorí Peter "Ďuďo" Dudák.

Doteraz vyšiel na vinyle len prvý album skupiny HEX z roku 1992 Ježiš Kristus nosí krátke nohavice, ktorý je dnes už zberateľskou raritou. "Vo svete a pomaly aj u nás sa znova začínajú kupovať vinylové platne. Ľudia, ktorí chcú mať ten najlepší zvuk, siahajú práve po tomto nosiči. Ide aj o vizuálnu stránku a o celkový pocit, niečo až ako rituál. Keď som bol malý, pamätám si, ako si môj otec vždy po nedeľnom obede púšťal vinylové platne s klasikou a ako sa mi to páčilo. Je to vlastne darček pre nás samých, keďže sa z nás stávajú zberatelia platní a náš vinyl by v tejto zbierke nemal chýbať," vysvetlil basgitarista Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Vinyl Všetko najlepšie 2013-1992 vychádza v limitovanej edícii 300 kusov. Ak si ho objednáte na stránke www.hex.skdostanete ako darček CD singel Indiánske leto, podpiskartu s podpismi všetkých členov kapely a sériu nálepiek.

Hex - Všetko najlepšie 2013-1992 na vinyle Zdroj: Hex

Kapela Hex je v súčasnosti zavretá vo svojom štúdiu a chystá nové skladby. Fanúšikovia sa už čoskoro môžu tešiť na nový singel. "Začali sme makať na nových pesničkách, chystáme kopec koncertov na leto a troška aj oddychujeme po minuloročnej náročnej sezóne. Naši fanúšikovia by nemali zabúdať na fakt, že ak vyhráme anketu OTO, jednému z nich zahráme súkromný koncert," uzavrel s úsmevom Yxo.

Skupina Hex je na scéne od roku 1990 a hrá v zostave Peter "Ďuďo" Dudák (spev, gitara, klávesové nástroje), Tomáš "Yxo" Dohňanský (basgitara, vokály), Martin "Fefe" Žúži (gitara) a Tibor "Tÿbÿke" Szabados (bicie, perkusie). Štvorica má na konte štúdiové albumy Ježiš Kristus nosí krátke nohavice (1992), Abrakadabra (1993), Hex (1994), Ultrapop (1997), Supermarket (1999), Víkend (2002), Nikdy nebolo lepšie (2006), Ty a ja (2010) či DVD Cesta z mesta (2007). Kapela odohrala už vyše tisíc koncertov prevažne na Slovensku, ale aj v Českej republike, Maďarsku či Spojených štátoch amerických. 

Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Všetky novinky a zaujímavosti o kapele Hex nájdete na stránkach www.hex.skwww.facebook.com/HEXOFFICIAL.

Foto: Peter Spurný, Hex

Súvisiaci interpreti: Hex