Severská speváčka a skladateľka citlivých melódií Lykke Li predstavila pred niekoľkými dňami videoklip k piesni No Rest For The Wicked. Ide o pilotný singel z jej očakávaného tretieho albumu I Never Learn, ktorý vyjde už 5. mája.

O vizuál k zasnenému singlu s emotívnou klavírnou linkou sa postaral švédsky režisér a producent Tarika Saleh, s ktorým Lykke Li spolupracovala aj na niekoľkých predchádzajúcich videoklipoch, ako napríklad k piesni I Follow Rivers alebo prvej lastovičke z tretieho albumu Love Me Like I'm Not Made of Stone. Tento raz speváčka pod jeho taktovkou rozohráva v klipe citlivú lovestory s rasistickým podtónom. Príbehu dominuje zamilovaná dvojica, ktorá sa stretáva s neprajnými pohľadmi a reakciami svojho okolia.

Čaro videu dodávajú aj severská krajina a príroda, ktoré skvele korešpondujú s atmosférotvorným popovým feelingom Lykke Li. V piesni No Rest For The Wicked však ťažko možno hľadať inšpirácie zo zámoria, ktoré sa vďaka nahrávaniu v Los Angeles údajne stali odrazovým mostíkom smerovania najnovšieho albumu speváčky. Prvý singel vsádza na bohatú inštrumentálnosť, viachlasný refrén a melodickosť. 


Podľa slov Lykke Li bude jej tretia nahrávka poslednou časťou albumovej trilógie, v rámci ktorej popísala život ženy v búrlivom období medzi jej 20. a 30. narodeninami. "Svoje dosiaľ vydané albumy považujem za trilógiu - prvou časťou bol môj debut Youth Novels a aktuálne CD bude záverom tejto kapitoly," uviedla v rozhovore pre NME. 

"Všetko je to o mne a o vine, hanbe, bolesti a pýche, ktoré sú spojené s tým, že som ženou. Vždy som mala pocit, že ma ľudia nie tak úplne chápu. Keď ste ženou, súdia vás podľa vzhľadu alebo vecí, na ktorých mi príliš nezáleží. Chcem, aby ma ľudia videli ako speváčku a skladateľku a nie ako popovú hviezdu. Mám konečne pocit, že som našla svoj hlas," dodala. 

Text: Hudba.sk
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Lykke Li