Košická skupina Kvety v podpaží len nedávno prekvapila videoklipom, ktorý jej líder nakrúcal uprostred zimy v mrznúcej vode, a už má ďalšiu videonovinku z aktuálneho EP Skorocel. Ide o singel Vytesané v kameni, ktorý je aktuálne pevnou súčasťou koncertného setlistu.

Skladbou Vytesané v kameni chcú Kvety v podpaží odkázať svetu, že vedia o svojich chybách, no napriek tomu sa snažia zostať rovnakí. Na túto tému občas príde aj v súvislosti s názvom skupiny, ktorý síce niekomu môže znieť trochu bizarne, no nechcú sa ho vzdať. Ako tvrdia, kvety symbolizujú niečo pestré a farebné, čo vystihuje ich tvorbu. A pod celým názvom si podľa nich treba predstaviť kyticu kvetov, ktorú nesie muž žene a má ju po ceste uloženú v podpaží.
 
Pieseň zložili spoločne Martin Lechman, Ján Lechman, Filip Kluknavský a Lukáš "Kolja" Kolivoška, bývalý člen kapely IMT Smile, ktorý sa postaral aj o jej produkciu. Autorom textu je gitarista Peter Filčík, mix a mastering zabezpečil Róbert Tkáč. Novinku plánujú zahrať fanúšikom na koncerte v Bratislave už 23. apríla v klube RockOK a v lete aj na najväčšom slovenskom rockovom festivale Topfest.

"Pieseň Vytesané v kameni patrí k našim najobľúbenejším. Je o pocitoch, ktoré človek prežíva, ak vie, že niektoré veci by možno mal na sebe zmeniť, ale nakoniec ich aj tak nezmení. Sme totiž všetci takí, akí sme, svojsky krásni. Aj keď sme si vedomí svojich chýb, snažíme sa zostať samými sebou. Skladba patrí medzi tie rýchlejšie, ktoré sa nachádzajú na EPčku Skorocel. Veľmi sa mi páči jej charakter, jej pestrosť, jej rýchlosť a schopnosť rozhýbať nás samotných, keď ju hráme," hovorí líder kapely Martin "Lecho" Lechman.


Po zaujímavom klipe k piesni Prázdne slová, v ktorom sa frontman okúpal v zamrznutom jazere, teraz skupina zvolila minimalistický klip priamo z hudobného štúdia. "Klip nám režíroval mladý talentovaný chalan, rodák z Bardejova Nikolas Bernáth, ktorý momentálne pôsobí v Košiciach. Okrem kamery sa venuje aj fotografovaniu, je aj spoluzakladateľom priestoru s názvom Kotolňa, kde organizuje rôzne výstavy, či podujatia. Klip je viac-menej jednoduchý, má znázorniť nás, kapelu, ako partiu pozitívnych ľudí, ktorí milujú hudbu a vôbec, to, čo robíme. Je oveľa pokojnejší oproti tomu predošlému, nie je v ňom zima," smeje sa Lecho.

Oba spomínané single pochádzajú z EP nahrávky Skorocel, ktorú kapela predstaví aj na najbližších koncertoch. "V kapele sa momentálne pripravujeme na nadchádzajúce koncerty, ktoré nás čakajú. Najbližšie si nás môžete vypočuť 23. apríla v RockOK v Bratislave. Zároveň sme opäť zavretí v štúdiu a nahrávame nové piesne. Takže hýrime aktivitou. No a veľmi sa tešíme aj na naše vystúpenie na najväčšom rockovom festivale, na Topfeste. Tam to plánujeme naozaj poriadne roztočiť," dodáva spevák.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac sa o kapele dozviete na jej oficiálnej Facebook stránke www.facebook.com/kvetyvpodpazi.

Foto: Jaris