Okrem už ohlásených legiend tanečnej scény ako Underworld či Above & Beyond, smerujú na nový bratislavský tanečný festival Neon aj najžiadanejšie nové talenty. Milovníci žánrov progressive trance a house tak budú môcť na Zlatých pieskoch naživo spoznať Artyho, Ilana Bluestonea a Eelkeho Kleijna.

Arty predstavuje špičku progresívno-tranceovej školy z Ruska. Odborník na aplikovanú matematiku a informatiku napokon prepadol svojej vášni, ktorou je hra na klavír. Matematiku a tóny však považuje stále za charakteristickú črtu svojej tvorby a tak experimentuje v hľadaní prienikov oboch "žánrov". 

Do pozornosti Armina van Buurena a trojice Above & Beyond sa dostal vďaka EP Vanilla Sky v roku 2009. Jeho jedinečný cit pre tanečné beaty a euforické melódie mu napokon vyniesli zmluvu so značkou Anjunabeats. Hviezdou svetového formátu sa však stal až pod hlavičkou vydavateľstva Interscope, vďaka čomu vyšli jeho oficiálne remixy pre OneRepublic, London Grammar, Years & Years a neprekvapivo aj Above & Beyond. Debutový album 26-ročného talentu napokon vyšiel iba minulý rok pod názvom Glorious


Anjunabeats sa v roku 2012 stala prvou veľkou značkou aj pre britského reprezentanta melodického progressive house a progressive trance menom Ilan Bluestone. Ešte predtým zaujal skladbami ako Big Ben, Under My Skin a Spheres. Do pozornosti sa okamžite dostal Arminovi van Buurenovi, Above & Beyond, BT, či Tiëstovi, ktorí jeho hudbu predstavili miliónom fanúšikov po celom svete. Aj vďaka tomu sa môže okrem úspechov v hudobných rebríčkoch pochváliť napríklad i vystúpením v newyorskej Madison Square Garden.


Na Zlatých Pieskoch v Bratislave sa predstaví počas prvého ročníka festivalu Neon aj Eelke Kleijn. Holandský producent a dídžej sa okrem tanečnej hudby venuje aj tvorbe filmovej hudby. Svoje skladby vydáva na značkách ako Ultra, EMI, Global Underground, 3 Beat, Spinnin', Sudbeat a v súčasnosti aj na vlastnom labeli Outside The Box. Miláčik dídžejov ako Fatboy Slim alebo Pete Tong má okrem vlastných trackov na konte aj remixy pre Nadiu Ali, Sandera Kleinenberga, kapelu Goldfish, ale aj speváka Johna Legenda. 


Lístky na festival sú už v predaji, okrem permanentiek si fanúšikovia môžu zakúpiť aj jednodňové vstupenky na piatok alebo sobotu. K dispozícii sú aj špeciálne lístky pre náročnejších fanúšikov. Držitelia Fan Festival Passu budú mať zvlášť sektor s obmedzenou kapacitou pred hlavným pódiom. K tomu môžu využívať samostatný bar a dostanú darček - tričko z limitovanej kolekcie Neon. Pre ešte exkluzívnejší zážitok sa návštevník môže stať VIP hosťom, ktorý bude mať okrem bonusov Fan Festival Passu k dispozícii aj samostatné parkovanie a vchod, VIP sektor, welcome drink či VIP bar a gastro.

Lineup Neon festivalu 2016:
 

piatok 24. júna - Above & Beyond, Arty, Ilan Bluestone a ďaľší 
sobota 25. júna - Underworld LIVE, Nora En Pure, Eelke Kleijn a ďaľší

Trailer k podujatiu:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za organizátorov Neon festivalu poskytol Marek Majzon. Viac sa dozviete na Facebook stránke podujatia.