Dvanásty štúdiový album amerických rockerov Pearl Jam s názvom Dark Matter vychádza práve dnes, v piatok 19. apríla. Deň pred jeho vydaním zdieľala skupina v poradí tretí singel, ktorý sa postaral o stupňovanie napätia. Skladba Wreckage nadväzuje na dvojicu singlov Running a titulný song Dark Matter.

Novým singlom sa Pearl Jam posunuli podľa gitaristu Stone Gossarda za hranice svojich možností. "najskôr som si neuvedomoval jeho silu. Andrew (Watt, producent) ma povzbudil, aby som zahral túto malú harmonickú, akustickú časť takmer ako melódiu The Cure. Teším sa, až ju zahrám naživo. Má skutočne silný text a myslím si, že sme urobili naozaj skvelú prácu, keď sme to posunuli až na hranicu svojich možností."

Dark Matter sa nahrávalo počas troch týždňov v roku 2023 v Shangri-La v Malibu v Kalifornii. Vznikal s asistenciou producenta Andrewa Watta. Eddie Vedder pred vydaním albumu vyhlásil: "Bez preháňania, myslím si, že toto je naša najlepšia nahrávka." Pearl Jam podporia vydanie nového albumu svetovým turné, ktoré odštartuje 4. mája v kanadskom Vancouveri.

Text: Hudba.sk (zdroj: Clash.com)