Český hudobník, herec a aktuálne aj porotca X Factoru Ondřej Brzobohatý vydáva svoj prvý sólový album Identity, ktorý vo štvrtok predstaví aj v Bratislave. Na spríjemnenie čakania ponúka šarmantný interpret svojim fanúšikom duet Vietor, ktorý nahral spoločne s Petrom Cmorikom.

Album Identity je hybridom jazzu, popu, funku a soulu. "Vždy sa tak trochu zdráham, keď mám hovoriť o hudobných štýloch. Hudbu neškatuľkujem. Pre mňa je iba dobrá alebo zlá hudba," uviedol Brzobohatý, na ktorého aktuálnej nahrávke sa nachádzajú výhradne autorské piesne inšpirované Ondřejovým životom.

Hudobník svoj debutový album nahral s koncertnými spoluhráčmi - Tomášom Kozelkom (bicie), Matúšom Kobylkou (saxofón), Jaroslavom Pokorným (basgitara) a Ondřejom Fišerom (gitara) - pod taktovkou známeho českého dirigenta Jána Kučeru. V skladbe Veštkyňa znejú aj vokály talentovanej speváčky Terezy Černochovej a singel Vietor je duetom so slovenským spevákom Petrom Cmorikom. Ten je zároveň novým singlom a takmer okamžite po vydaní vydavateľstvom Supraphon sa dostal na 1. miesto hitparády iTunes. Duet zaznel v exkluzívnej premiére v nedeľu večer počas priameho prenosu X Factoru, od dnes si ho môžete vypočuť aj na Youtube.

Skladba potvrdzuje Ondřejove slová - žánrovo je ťažko zaraditeľná. Ako ju hodnotíte v rámci kategórií dobrá/zlá hudba?


Bratislavský krst už vo štvrtok

Cmorik bol minulý týždeň krstným otcom albumu Identity v Prahe a podľa vyjadrení Brzobohatého v našom nedávno rozhovore sa ním stane aj v Bratislave (22. mája, Ateliér Babylon). Okrem neho vystúpi moderátor, šoumen a pre túto príležitosť špeciálne aj dídžej Libor Bouček, ktorého na pódiu vystriedajú Tereza Černochová a Tomáš Koudelka so svojím akustickým setom.

Na koncerte by mali zaznieť najmä piesne z aktuálnej nahrávky, ale chýbať vraj nebudú ani staršie kúsky. "Môj šuplík aj túžba hrať a spievať svoje vlastné piesne už praskali vo švíkoch, a tak som sa rozhodol, že je na čase s tým niečo urobiť," dodal Brzobohatý. K nahratiu piesní s vlastnými textami ho inšpirovalo stretnutie s Michalom Horáčkom. "Som nadšený z toho, ako píše a ako o textoch premýšľa, spolupráca s ním mi dodala odvahu sa do textov viac zahĺbiť," priznal sympatický hudobník.

Pozrite si videoreportáž z pražského krstu:


Ondřej Brzobohatý je český hudobník - producent, skladateľ a spevák - venuje sa však aj herectvu a moderovaniu. Svoj život zasvätil hudbe už od štyroch rokov, kedy pod otcovským dohľadom cvičil hru na husliach. Neskôr podľahol čaru piana a rytmom bicích. V rokoch 1998-2004 študoval na Konzervatóriu a Vyššej odbornej škole Jaroslava Ježka skladbu, klavír a dirigovanie. Následne pokračoval v štúdiu filmovej hudby u Milana Kymličku. Do roku 2007 pôsobil v kapele Bůhví, no následne sa rozhodol vydať na sólovú dráhu.

Hudobne a producentsky spolupracoval napríklad s Darou Rolins, Petrom Hapkom, Michalom Horáčkom či Jaromírom Nohavicom. Ako herec pôsobil v televíznych seriáloch Ulice a Gympl, a tiež v divadelných hrách či muzikáloch ako Jesus Christ Superstar a Vražda za oponou. Dodnes je herecky aktívny v Hudobnom divadle Karlín a Divadle Radka Brzobohatého. Do povedomia širšej verejnosti sa dostal vďaka moderovaniu prvej série Česko hľadá SuperStar, trikrát moderoval Českého Slavíka a získal i cenu TÝTÝ za najobľúbenejšieho herca roku 2012.

Termíny koncertov Ondřeja Brzobohatého:

20. 5. - Plzeň, Buena Vista
21. 5. - Brno, Fléda
22. 5. - Bratislava, Ateliér Babylon
27. 5. - Pardubice, Žlutej Pes
28. 5. - České Budějovice, Café Club Slavie

Zdroj a foto: PR, archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik