Skupina Coldplay dnes zverejnila videoklip k piesni A Head Full Of Dreams zo svojej siedmej rovnomennej štúdiovky. Ide už o štvrtý singel z nahrávky a skupina vo videu opäť ponúka zaujímavé scenérie a nápaditosť.

Coldplay si zrejme povedali, že svojim fanúšikom ukážu krásy nášho sveta. Po klipe Hymn For The Weekend, ktorý nakrúcali v Indii a uchvacujúcej nerealistickej koláži Up&Up, kde sú vďaka svojej veľkosti doslova pánmi celej zemegule, sa tentokrát presunuli do Mexika.

Práve tam sa v apríli tohto roka konal jeden z koncertov ich aktuálne prebiehajúceho turné a britská štvorica to využila na to, aby opäť nakrútila niečo nevšedné. Obrazy bežných ľudí v uliciach sa pretkávajú so zábermi na kapelu, ktorá si razí cestu na bicykloch. Neskôr zistíme, že sa snaží dostať na svoj vlastný koncert na štadióne Foro Sol. Na videu so zábermi s retro nádychom pracoval režisér James Marcus Haney, ktorý pre Coldplay nakrútil aj klip k piesni Birds.

Úvod skladby patrí emotívnemu prejavu Charlieho Chaplina z filmu Diktátor z roku 1940, v závere však celé dielo zanecháva práve radostný pocit z pohľadu na zaplnený štadión, hrajúcu kapelu, padajúce konfety a euforický dav. Coldplay skrátka vedia, čo na ich fanúšikov platí.

 
Text: Michaela Žureková
Foto: Sam Neill

Súvisiaci interpreti: Coldplay