Slovenský spevák Robo Opatovský plánuje na budúci rok vydať tretí vianočný album s názvom Duetá. Novinka by mala vyjsť celá v slovenčine a autorom všetkých skladieb bude sám interpret. Hotové má už štyri piesne, na ktorých sa podieľali speváčky Jana Kirschner, Beáta Dubasová, Monika Bagárová a Mária Čírová.

"Múza ma zatiaľ, našťastie, neopúšťa a v komponovaní sa mi darí. Dokonca už mám aj tipy na speváckych kolegov, s ktorými by som si rád zaspieval. Rád by som si pozval Petra Cmorika. Viem si predstaviť aj duet s operným spevákom či speváčkou," prezradil svoje plány Opatovský a dodal, že v roku 2016 bude mať Vianoce každý deň, lebo chce skladby komponovať počas celého roka.

Z pripravovaného albumu pochádza aj dueto Vianoce, ktoré s Máriou Čírovou zverejnili koncom novembra. Videoklip má na službe YouTube už vyše 115-tisíc zhliadnutí. "Je to úžasný pocit. Pesnička sa rozohráva aj v rádiách, aj fanúšikovia na koncertoch dávajú najavo, že sa im veľmi páči. Na Facebooku máme len pozitívne komentáre a často sa objavuje slovo nádherné... To ma ako autora a interpreta veľmi teší. Určite je to aj tým, že Mária krásne naspievala svoj part a dodala skladbe jemnosť, nežnosť a interpretačnú vyzretosť," potešil sa spevák.


Otec malej dcérky si stíha užívať aj vianočnú atmosféru. Od prvej adventnej nedele mu zdobí domov stromček, ktorý sa páči najmä jeho dcére Hanke, ktorá si dokonca neustále pospevuje pieseň Vianoce.

"Domov, krásne ozdobený príbytok, oheň v krbe, predvianočná pohoda a pokoj. To je pre mňa veľká inšpirácia. Nemusí to tak byť ale vždy. Pesničku Vianoce som napríklad napísal pri bazéne v najväčších letných horúčavách. Alebo, keď som sa dostal k textu Vianočná pošta od pána Stanislava Štepku, okamžite som počul melódiu, taký inšpiratívny to bol text. Každá tretia melódia, ktorá mi napadne, má vianočný charakter. To bude určite tým, že som vianočné dieťa," usmieva Robo Opatovský.

TIP: Kto nemá vianočný song, nech hodí salónkou: Slovenský hudobný Ježiško 2015

Robo Opatovský debutoval albumom Robert Opatovský v roku 1997. Nasledovali nahrávky Nebol som zlý (1998) a Pravá tvár (2000). V rokoch 2002 a 2003 žil striedavo v Japonsku a na Slovensku. Počas tohto obdobia vznikol materiál na album Prílev energie, ktorý sa na trhu objavil v roku 2003. Na konte má tiež nahrávky V tom zvláštnom sne (2005), Swing & Latin (2006) či Vianočný album (2009).

Na poslednej menovanej štúdiovke sa nachádza aj dueto s Beátou Dubasovou s názvom Prvé Vianoce. V roku 2012 k nej pridal aj pokračovanie s názvom Vianočný album 2, ktorý obsahuje upravené verzie skladieb ako napríklad Santa Claus Is Coming To Town, Winter Wonderland či Driving Home For Christmas. V tom istom roku uviedol na trh aj eponymný album a vlani štúdiovku Môj život (2014). Tento rok ponúkol album Robo Opatovský & Overtime.

Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA.

Foto: Robo Homola

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský